• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pin kod Peugeot 208 2013 rok BSI dump

melas

SuperMechanior
Punktów
61
Miasto
WRZEŚNIA
Pawcar z całym szacunkiem ale troszkę cię przerosłą ta robota. Masz pin chłopaki ci podrzucili robisz virgin, i pakujesz wszystko od nowa. Możesz online w GB to śmieszne pieniądze, albo trochę więcej czasu i z łapy konfiguracje, i po robocie. Grupa PSA nie jest super trudna w tych zabiegach. A co widzi bsi to w parametrach sprawdzasz a nie po objawach na liczniku

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Człowieku czytaj ze zrozumieniem ... Moja robota miała ograniczyć się do wymontowania BSI, oddania tego komuś żeby mi pin wyciągnął , zamontowania bsi na swoje miejsce i dodaniu klucza po OBD2 ...

Generalnie masz rację, przerosła, ale osobę, która to robiła... stąd cała akcja, którą trzeba teraz ogarnąć.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Na dniach dorwę się do lexi lub diagbox'a ? Wtedy będę miał opcję czymś to poczytać.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Ok już sobie na spokojnie poczytałem o psa bin / ecu itp itd.

Hex też już wiem co i jak ;)

Na dniach kleje lexie i zobaczymy co z tego będzie...

Generalnie dzięki wszystkim za pomoc.

Jak zawsze dla kogoś sufitem jest czyjaś podłoga i na odwrót :D

Dam zanć co i jak.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
EDIT

Dodatkowo, znalazłem jeszcze jednego dump'a, którego jakoś musiałem przeoczyć i zamiast poprawionego wkleiłem jeszcze raz ten pierwszy, który był zły... Więc z mojego przeoczenia ta farsa trwa już jak moda na sukces :D

Login się pokrywa z ECU .

Programik dla osób zainteresowanych na PW.

Pozdrawiam

Załączniki

• bsiVALEOn03ST95256ok.bin
    32 KB · Wyświetleń: 13
  • 2020-05-16 16.48.07.jpg
    2020-05-16 16.48.07.jpg
    45,3 KB · Wyświetleń: 37

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Programator lub po obd2 odpowiednim sprzetem.

W nowszysch wersjach z uds po ktoryms tam roku, pin bedzie FUCK, taki psikus od psa. Wtedy trzeba rwac ecu.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
Bez urazy ale widze ze bardzo duzo piszesz a mało robisz w tak prostym temacie.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
ja mam sie tylko ogarniczyc do wyciagniecia modulu wyslania go do elektronika, pozniej wsadzenia wlacznie z odpaleniem.

Nie moja wina, że co jeden elektronik to lepszy i wychodzi na to, ze to ja się musze "doktoryzowac" z tematow na ktore nawet nie mam czasu.

W tym momencie mam 5 sztuk uwalonych przez róznej maści magików, włącznie z Polski !

Wszystko fajnie do czasu aż się kasę weźmie. Później jak coś nie halo to spadaj na drzewo.

To nie ja, to tak było...

Saab CIM - wzieli do odczytu, eeprom niby uszkodzony. Zapewne czytali nie jako 93LC66A 8bit tylko jako jakaś zwykla i wsad wylecial.
208 bsi - wszystko przed oddaniem dzialalo, tylko nie odpalal bo nie bylo pastyki w kluczyku. przyjechal po czytaniu i wszytko w kosmos z bsi tez wylecialo...
prius - nie moga po obd2 wgrac kluczyka, nie moge znalezc immobox mimo kopania pod deska.
fiat grande putno, to samo bsi polecialo w kosmos. wzeli caly zestaw z ecu niby mialo dzialac i dupa. to samo co z 208 czyli elektronika szaleje, niby poprawili sprawdze po weekendzie.
alfa romeo brera - kluczyk wgrany do bsi - nic, kluczyk wgrany do stacyjki tez ciemno i glucho..

A wszystko się dluzy bo trzeba miec srednio caly dzien zeby dojsc co i jak, nie mowiac o czytaniu zeby sie do tego przygotowac jako swiezak ...

Ostatnia edycja:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
Wyciągnac pin mozna na piechote.Po co dawac komus zeby sie na tym uczyl.

Cim z Saba umiesz czytac a z Peugeota nie.

Cos to sie kupy nie kleji.Chyba to bsi sam ugotowałes.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Tak, psa już w teorii robie z zamknietymi oczami TYLKO dlatego, ze od 3 dni siedzę na mhh, digital i innych forach i CZYTAM co, jak i czym ! To samo saab i inne marki.

Mam dostęp do abritusa tylko vag i fvdi2018, co sam mogę zrobić to robię, ale coś co trzeba lutować już się nie tykam bo nie mam czym. Czas to chyba zmienić

P.S

To bsi z tego co wiem, bylo otwierane, w sensie rozdzielane plyty i tutaj może być muka.
\pierwszy raz była czytana w układzie, pozniej dopiero wylut.

A jak wiemy, sa juz pinout'y zeby nie rozdzielać plyty. Tylko to trzeba poszukać i poczytać.

Dla Was wyjadaczy, ktorzy to codziennie robicie to luzik, dla mnie nie bardzo więc się uczę na bieżąco, bo jak widać muszę.

Teraz sobie wyobraź, że nie mam pojecia i elektronik może mi wmówić wszystko... to jak taka blondynka z serii
- skrzynia pani się zepsuła

- tak a co to ?

- to tutaj, trzeba wymienić 3 sztuki skrzyń,,,

Ostatnia edycja:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
Po punktach sie robi.Zainstaluj NEO4 i tam masz opisy do starych kapci jak podpinac.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Do tego programu też doszedłem...
Trzeba mieć jeszcze czym to czytać i sprzęt do lutowania się przyda.

Z suszarką raczej się dużo nie zdziała...

Wszystko w swoim czasie, po mału chcę je uruchomić i wtedy zobaczymy co dalej,

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
To poczytasz byle czym.A lutownice kupisz za czapke sliwek.A szuszarką da sie wylutowac eep.

Czas troche zainewstowac zeby isc do przodu.

Jak odczytasz sam to szybciej ci ktos pomoze.I powie czy dobrze odczytane czy zle.

Ale 208 to jest na zewnetrznej pamieci eep. i nie trzeba rozkładac płyt.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
NAwet tak glupie niby kodowanie bsi, mam tylko launch'a i tez nie jest pewne czy przejdzie kodowanie... bede wiedzial jutro.
Jezeli nie to tez trzeba bedzie w virgin bsi robic, jezeli jest dobrze polutowane, bo jezeli nie to trzeba nowe bsi kupic.
A mialo byc raz raz, pin tylko wyciagnać i tyle. Tak wlasnie z ludzmi jest.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
681
Miasto
WLKP
Umiesz liczyc to licz na siebie.Taka jest prawda.A nie zlecac komus kogo nie znasz i nie znasz jego umiejetnosci.Tu juz by byl wskazany diagbox.

Do góry Bottom