• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Plusy i minusy przynaleznosci do sieci warsztatowych

Punktów
0
Mam zamiar przystapic do sieci warsztatowej prawdopodobnie to bedzie EUROWARSZTAT lub PROFIAUTO czy ktos juz cos takiego przezył i jaka ma na ten temat opinie jestem ciekaw głownie jakie sa tego minusy ?

MTM

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
874
Miasto
z charakterem
A jakie mają wymagania?
Ja rozumiem Qservice albo jakąś franczyzę ale w WLKP jeszcze się nie spotkałem z eurowarsztatem ani orifiauto...
Przemyśl to bo czasem jest to przerost nad treścią... naobiecują Ci bóg wie jaką ilość klientów a tak naprawdę stracisz...

Punktów
0
Wymaganią prawdopodobnie bym sprostał tylko mam obawy czy one nie rosną w dalszym czasie. Jak ogolnie klijenci reaguja na sieci warsztatowe czy pozytywnie czy raczej czesc z nich odchodzi. Fajnie by było wysłuchac kogos kto juz przeszedł do takiej sieci i jakie są faktycznie koszty wspołpracy ? Bo o plusach to sieci rozpisuja sie bardzo obficie.

GALICY

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
ŁAŃCUT
WITAM,
TEŻ JESTEM CIEKAW ALE SKORO NIKT NIE ODPISUJE ODNOŚNIE SIECI WARSZTATOWEJ TO ZNACZY ŻE SIĘ OPŁACA

za bycie w sieci eurowarsztat chcą 300 netto i komu się to opłaca. ?może ktoś się wypowie ,

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
eurowarsztat
Na pewno nie Tobie, oni beda mieli te 300 chyba za miesiac ale kto ma przyciagnac klientow ten baner ktorym oznaczysz warsztat tez pewnie sam bedziesz musial wykonac, oni tylko beda kasowac, przemysl komu to sie oplaca :D
Inaczej jesli za te 300zl oni podsylaja klientow ale raczej w to nie wierze.

Lewan

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Suwałki
A ja tam jestem zadowolony, w sumie z dwojga złego, z każdej sytuacji trzeba wyciągać jakieś plusy.

pajak100

SuperMechanior
Punktów
54
Miasto
Płock
www.carturbo.pl
Ktoś dzwonił do mnie z jakąś propozycją przystąpienia do sieci. Oferowali, że przyciągnął do warsztatu jakąś flotę , lub kilka flot , jednak logo, nazwa , barwy budynku do zmiany. Coś jeszcze było na temat olejów i filtrów , a także części zamiennych - chyba częściowo od nich.

dzięcioł90

SuperMechanior
Punktów
38
Profi auto to chyba z tego programu tvn. Przerabiaja wszystkie te warsztaty na ich logo

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
myślę ze jak bedziesz robił dwoja robotę jak należy to ci żadna wspolpraca nie będzie potrzebna i będziesz mogl montować czesci i oleje takie jakie ty uważasz za stosowne i sam sobie renome wyrobisz ...

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
tak niekiedy jest,ma to swoje plusy wtedy kiedy warsztat optoczony jest konkurencja .. Nowe logo nowy Wiżajn Jakas now maszyna,upominek,i te bajery.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
PONYAL... Jednak wole prowadzić swój warsztat pod swoim Logo i robic pi swilojemu itd.

Do góry Bottom