• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Po kilku godz postoju problem z odpaleniem (rover 620)

lukaszj88

Nowy
Punktów
0
Witam
Otóż mam taki problem jak auto postoi tak 4 czy 5 godzin w górę.. to trzeba go trochę pokręcić żeby odpalił nie ważne czy zimno czy ciepło, tak jakby paliwo nie docierało do silnika jak już poczuje trochę paliwa łapie odrazu..
Do tego jeszcze muszę dodać że jeżeli postawie go na górce w taki sposób że tył samochodu znajduje się wyżej a przód niżej to nawet po dłuższym postoju (1 dniowym) odpala na dotyk..

i takie pytanie w czym może tkwić problem pompka? może jakieś zapowietrzanie się układu paliwowego? czy całkiem co innego ? jakich kosztów naprawy można się spodziewać? i czy można się z tym uporać samemu czy lepiej oddać w ręce osoby trzeciej ?
Do tej pory nie było to bardzo uciążliwe ale teraz zima przychodzi akumulator może sobie nie radzić z takimi obciążeniami i szkoda męczyć rozrusznik..

lukaszj88

Nowy
Punktów
0
ok dzięki za zainteresowanie.. tylko ja z wiedzą motoryzacyjną nie jestem jakoś bardzo zaawansowany i takie coś jak zaworek zwrotny mało mi mówi.. rozumie że bez problemu można go nabyć tylko nasuwa mi się odrazu pytanie gdzie go zamontować.. przy wyjściu z baku paliwa ? i czy takie zawory są już oryginalnie zamontowane w aucie i należy tylko wymienić, czy po prostu wmontować w układ ?

kalarepa

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Zgierz
Załuż na zasilaniu przed wtryskami powinno pomóc,poprostu przetnij przewód i załóż zaworek strzałką w strone wtrysków.

Do góry Bottom