• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Początki w elektronice samochodowej

Piotr Gabriel

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Mieszkam w samym centrum Poznania i nie mam miejsca na ciężarówki, chyba że istnieje możliwość robienia na jakimś placu z doskoku.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
coraz więcej jest co wymieniają klocki hamulcowe
No właśnie takich jest w bród...ale nie są to mechanicy...:)
A przyczyn jest kilka, ale tylko jedną z nich są klienci...
Bo :
1. kto będzie się pchał do tak brudnej roboty
2. kto będzie się pchał do roboty za grosze
3. kto będzie się pchał do roboty z nielimitem godzin
4. kto będzie się pchał do roboty z menelami
5. kto będzie się pchał do roboty w syfie i chu...owymi narzędziami

itd. :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Myślę, że w ch...uj nauki przed tobą, a jeszcze więcej kasy do zainwestowania...no chyba, że chcesz zaczynać karierę z ELM-em z allegro za 30 złociszy i bawić się w ,,elektronikę,, aut z przed 2000 roku produkcji...:)
Najpierw się określ (bo jak do tej pory tego nie zrobiłeś) ile masz many do zainwestowania ?
Gdzie chcesz pracować ?
Skąd chcesz czerpać wiedzę ? (bo jak z książek WKiŁ to zapomnij:))
I co chcesz konkretnie robić ?

Piotr Gabriel

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
1.60k
2.Poznan,mieszkam w centrum
3. Chcę robić to na co jest zapotrzebowanie w elektronice samochodowej więc to Ty mi powiedz

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
To się tym zajmij a sie dowiesz o co klienci pytaja najczesciej.
Mnie tez bardzo ciekawi skąd masz zamiar czerpać wiedzę???

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No na jakiś tam start wystarczy, ale nie poszalejesz z tym...:)
2.Poznan,mieszkam w centrum
Czyli byś chciał żeby ci przysyłali już wymontowane graty ? Ale żeby tak było to musisz mieć już jakąś renomę, a tego nie masz...:)
No chyba, że masz miejscówkę gdzie jesteś w stanie rozbebeszyć auto i tak zostawić do momentu naprawy...
3. Chcę robić to na co jest zapotrzebowanie w elektronice samochodowej więc to Ty mi powiedz
Zapotrzebowanie jest na wszystko - od prucia instalacji do zabaw z softem... pytanie co jesteś w stanie robić ?:)

Piotr Gabriel

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Co masz na myśli mówiąc prucie instalacji? Myślę że jestem w stanie robić wszystko, nie chciałbym jednak mieć do czynienia z takimi gamoniami jak kolega wcześniej wspominał że klientowi nie działał tempomat z jego winy i marnował czas na soft. No i chciałbym raczej grzebać w ECU softowo.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jesteś marzycielem przyjacielu...:)

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Nie odbierajcie mu marzeń sa takie fajne. Chce robic cos czego nie potrafi niech robi.

Piotr Gabriel

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
To takie forum z pełne wymadrzajacych się ludzi którzy chyba sobie hobby uczynili z jechania po ludziach mniej doświadczonych. Jestem pewien że masz tam konto tylko zapomniałeś.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Te majster elektronik marzyciel - byłbyś w stanie stworzyć mapy do emu ?

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Kolego pytasz nas o zdanie to ci odpowiadamy. Chcesz robic cos o czym nie masz pojecia i oczekujesz braw.
Zatrudnij sie na warsztacie jako elektryk, popracuj w branzy z 8-10 lat zeby zdobyc wiedze i wtedy pomysl o otwarciu swojego warsztatu, bo tak to działa.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
To takie forum z pełne wymadrzajacych się ludzi którzy chyba sobie hobby uczynili z jechania po ludziach mniej doświadczonych. Jestem pewien że masz tam konto tylko zapomniałeś.
Jeśli chcesz się nauczyć elektroniki to mogę dać ci kontakt do dziupli samochodowej, też mieszkam w okolicy Poznania, nauczysz się bardzo szybko rozkładać samochody, uruchamiać silniki bez kluczyków, unieruchamiać GPS...

Piotr Gabriel

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Poznań
Nie mam tyle czasu. Nie oczekuje braw ale jakiegoś ukierunkowania. Zaczynajac przygodę z serwisem konsol nie miałem za sobą 5 lat technikum elektronicznego z praktykami ale ogarnąłem ten temat że spokojnie zarabiałem dobry pieniądz. Doradz mi jeszcze jak mam Cię zablokować. Oczekuje normalnych odpowiedzi od czego mam zaczynać.

Jak Polak ci nie pomógł to już ci pomógł

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
He wybacz ale radio w nowoczesnym samochodzie jest 2x bardzie rozbudowane i skomplikowane od najnowszej konsoli do gierek dla dzieci, nie mówiac o tym że takie radio kosztuje czasami tyle co 10 konsol.
Chcesz mnie zablokować bo prawda ci nie odpowiada ok nie musisz bo juz wiecej nie bede pisal w tym temacie.
Słuchaj wiec ludzi którzy beda cie glaskac po główce jak mama która ci kupiła na 10 urodziny lutownice i powiedziała mój zdolny elektronik... Pozdrawiam i powodzenia.

Do góry Bottom