dziwisz się ich reakcji?poszukuje osób które zajmują się montażem bo typowo że sklepu w którym go zakupiłem nie podejmą się
nie podobno: czysta matematyka 18 < 20gdyzbpodobno moja posadzka jest za ciekkka
18 cm zbrojony beton zawibrowany b30 zatarty helikopterem , w koło belka 20cm x 20 cm , środek siatka 5cm x 5 cm . Wytłumacz mi co ma grubość brtonu tu do znaczenia jeżeli słupek podnośnika mocowany jest dyblami 100 x 80 , 6 na słupek , słupek wysokość 300 cm to jakbym złapał za nasadę w dwójkę to bym go wylałam z tymi dyblami w zestawie nawet jakby beton miał 100cm , to na chłopaki rozum jakbym pod niego dał blachę 200 cm x100 cm. I w koło zadyblowal do podłoża a słupki podnośnika przyspawał do tej blachy to mogę mieć grubość betonu 10 cm i będzie to milion razy mocniejsze . Jak mi ktoś wytłumaczyć po co te min 30cm betonu to zaklaskam...
Stosuję się do zaleceń producenta.Dalej mi przedstawiłes argumentów że musi być 30cm bo co , bo tak pisze ?
Polecam :Witam ,poszukuje osób zajmujących się montażem podnośnika , czy 18 cm grubości betonu jest wystarczająco? Jest to podnośnik na ramię do 4t. W zestawie są dyble 10x10 ,
Zamontowałem normalnie na tym moim 13- 15 cm betonie , dałem kotwe chemiczna , podniosłem parę razy Fiata Ducato z maszyną tynkarska , gratami , i prawie pełna paleta zaprawy tynkarskiej na nim i nic się na razie nie dzieje , nie peka ani nic , to nie zwykły podnośnik tylko na ramię , musi siedzieć ... Tak się najebalismy przy tym że nie zrobiłem fot z busem tylko te początkowe, ale zrobię kiedyś...A jakby w betonie polaczyc dwa kotwienia ksztaltem 120x120x5 w litere H