• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnośnik warsztatowy - cena udt

Punktów
8
Miasto
Katowice
Witam ! Rozwinę temat a jak się mają nasze złodziejskie przepisy na temat podnośników przejezdnych, wytwarza je coraz więcej firm, a moim zdaniem jest to b. ciekawe rozwiązanie ! Co na ten temat mówi UDT , wie może ktoś ? Co do zasad działania UDT to ich działalność sprowadza się po zarejestrowaniu urządzenia do corocznego przysyłania faktury i nic nie robienie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hardy1

Gaduła
Punktów
8
Miasto
Sciegny
witam nie do końca się zgadzam z ostatnim postem UDT raz w roku przyjeżdzają na kontrole danego urządzenia (podnośnika) i muszą go skontrolować a następnie wpisać do książki podnośnika swoje dopuszczanie lub nie dopuszcza i to jest bardzo ważne dla nas ponato musisz mieć konserwatora w/w urządzeń który raz na kwartał sprawdza dane urządzenie koszt około 123pln od wizyty która również jest zapisywana w zeszycie konserwacyjnym i opieczentowane podpisane przez konserwatora z uprawnieniami..pytania po co to wszystko jeśli zatrudniacie szkolicie dla waszego dobra musi to być ponato macie ubezpieczony warsztat i nie daj auto spadnie z podnosnika i się uszkodzi jeśli będziecie chcieli skorzystać z ich ubezpieczalni od razu zarządają w/w dokumentów UDT po to wszystko. a nie daj boże jak ktoś ulegnie wypadkowi........... i przy każdej kontroli np.PIP będzie mandat .(.cena roczna od UDT jest 150pln.od urządzenia )ps.przestrzegam jest to ważny element prowadzenia warsztatu .pozdrawiam

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
A ja będę zaczynał kurs 3 miesięczny na konserwatora UDT z egzaminem państwowym.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Firma mi robi na nasze potrzeby ale mogę z tymi papierami i na własne konto działać jak sobie coś złapię ( tylko trzeba być na VAT) aby fakturki wystawiać

S

S-LINE

u mnie tez zawitasz sprawdzic kompresor i podnisnik ??? :D uwierz mi ze zaden urzednik nie mial nigdzie tak dobrze :D

Do góry Bottom