• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Podnosnik

Vevver

Początkujący
Punktów
0
Witam serdecznie.
Proszę o pomoc w dobraniu podnosnika kolumnowego. Podstawy pozostały po starym podnosniku ale niestety nie wiem jakim.
Rozstaw srub: 135mm
Wymiary podstawy: 500x600
IMG_6990.JPG

Pozdrawiam.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Nie łatwiej zakotwic nowy?

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Kolumny były dwie i ludzi dwóch, sądzę tak po dwóch butelkach;) jak masz zamiar kupić podnośnik to kup i montuj na nowych kotwach.... dzięki temu możesz zrobić to pod siebie, tak jak Ci pasuje wedle potrzeb.

Vevver

Początkujący
Punktów
0
Nie łatwiej zakotwic nowy?
Jesli znajde pasujacy ....to prosciej kupic to co bedzie pasowalo..
Jak nie znajde to jakis inny asymetryczny co by w te plyty spasowal.
Kolumny były dwie i ludzi dwóch, sądzę tak po dwóch butelkach;) jak masz zamiar kupić podnośnik to kup i montuj na nowych kotwach.... dzięki temu możesz zrobić to pod siebie, tak jak Ci pasuje wedle potrzeb.
Niby tak...te plyty, ulozenie wygladaja na asymetryczny...jak nic nie znajde to kupie nowy

Vevver

Początkujący
Punktów
0
To jaki dwukolumnowy kupic? Jaki polecacie? Z jakich korzystacie? Asymetryczny tak zeby trafil w te plyty....

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1545
czy naprawdę musi być tak o IDENTYCZNYM rozstawie otworów?
jeżeli to jest dla ciebie najważniejsze kryterium wyboru podnośnika to ja mhhh... cenzura
tak delikatnie: ty będziesz pod to wchodził, pod jakieś 1,5 tony. czasami nawet i 3 tony. no chyba, że lubisz wyglądać jak naleśnik

Vevver

Początkujący
Punktów
0
czy naprawdę musi być tak o IDENTYCZNYM rozstawie otworów?
jeżeli to jest dla ciebie najważniejsze kryterium wyboru podnośnika to ja mhhh... cenzura
tak delikatnie: ty będziesz pod to wchodził, pod jakieś 1,5 tony. czasami nawet i 3 tony. no chyba, że lubisz wyglądać jak naleśnik
To nie jest mus....sruby sie utnie zrobi nowe nawierty.....ale mam to przygotowane w taki rozstawie a nie innym i chce to wykorzystac. Ktos to przygotowal i korzystal z tego. Jak to bede chcial przeniesc w inne miejsce czeka mnie kucie, posadzka.....

Vevver

Początkujący
Punktów
0
Witam. Ktoś korzysta z podnosnika firmy Redats? Jakieś opinie?

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Ja mam redatsa hydrauliczny nie narzekam, nic sie nie psuje. Nawet oleju nie wymieniałem jeszce w nim. Mam go 6 lat

Do góry Bottom