• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Polerowanie reflektorów

Manitoba1

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
Psary
www.automototechnika.com
Protect Nano Headlight Restore Kit

Nadaje się do wszystkich rodzajów plastikowych reflektorów. Prosta i ekonomiczna renowacja zwietrzałych, matowych reflektorów. Zapewnia wysoką skuteczność świecenia reflektorów i przywraca doskonały połysk. Długotrwała ochrona przed ponownym zanieczyszczeniem i wpływami środowiska.

Zestaw zawiera:
Po 2 arkusze wodny papier ścierny (P600, P 1200, P2000)
Pasta do polerowania 75 ml, pasta do polerowania 75 ml,
Nano-finisher o pojemności 80 ml, 50 ml uszczelniacza reflektorów,
1 ściereczka z mikrofibry, 1 gąbka do polerowania

Ściągam na zamówienie cena 80 zł
protec hedlight restore kit-1.jpg

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Bajer małp na rowerach. Pasta 3M finisz, gąbki, scierki to starej podpierdzielam z kuchni a niech się dzrze jędza. A osiem dyszek piechotą nie chodzi. I tyle.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Ja kupuje pasty menzerna, koszt 150 zł za 3 i sealant a mam na 35-40 kompletów lamp :D

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
A te sealanty /finishery faktycznie spowalniają późniejsze utlenianie plastiku?
Ja tam używam papierów aż do 2000 a potem pasta g3 i g10.
Przy lampach nieprzezroczystych w starszych autach lakieruję po papierze p-800

Citrofan

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Ostrow wlkp
Najważniejsze przy polerowanie lamp jest dobre przygotowanie papierem od 800 do 3000, każdą gadają a pasta polerska to prawie każda da radę. Chociaż też używam menzerny 400 bo ją lubię.

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Co do sealantów powiem tak- uczyłem się na swoich lampach i po 3 latach nie mam się do czego przyczepić :)

Krzychu973

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Pabianice
Jak bys uzyl chociaz raz to moglbys wyrazic swoja opinie rzetelnie a tak to wypowiadasz sie w temacie o ktorym nie masz pojecia.

Żebym użył taki wynalazek za taką $ to musiał by mnie skusić np. kartą produktu - gdyby tu było coś innego niż w produktach do obróbki lakieru - a ten wynalazek to nawet nie ma prawdziwej karty.

adamasd

Nowy
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
W moim passacie b5 po lifcie ori lamp to prawdziwy koszmar. Na szczęście postanowiłem odłożyć na inne lampy, które nie mają tak denerwujących wizualnie defektów jak lampy ori

autobi41

SuperMechanior
Punktów
38
Bajer małp na rowerach. Pasta 3M finisz, gąbki, scierki to starej podpierdzielam z kuchni a niech się dzrze jędza. A osiem dyszek piechotą nie chodzi. I tyle.
:D:D:D ... ale się uśmiałem !! :)

Dokładnie, wystarczy dobra pasta polerska (u mnie Farecla), miękka szmatka (ja nie podpierdzielam z kuchni :p), papier z rolki (do zastosowań lakierniczych), woda i zdrowy rozsądek.
Zastosowanie papieru ściernego do plastikowych szyb reflektorów jest raczej słabym pomysłem.

fangros

Nowy
Punktów
1
Ja też zdecydowałem się na polerowanie. Wymiana jest mimo wszystko kosztowniejsza. Pojechałem do znajomego mi warsztatu Auto Gamma i bez problemu chłopaki mi to po godzinach zrobili. Nawet przyjrzałem się, co stosują i następnym razem spróbuję samemu. Problem jest jednak taki, że w Peugeotach ciągle reflektory matowieją, można się,.. wściec.

Do góry Bottom