• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Polerowanie reflektorów

P

PogotowieSamochodoweUK

Po mojej metodzie bez zadnej reklamy CAREX lampy tez utrzymuja sie ladnie przez 2-4 lata;) Dodatkowo dzieki woskowi brud do nich nie przystaje a w deszczu woda nie rozszczepia swiatla bo nie posostaje na kloszu.

Strasznie bije reklama CAREX nie prawdaz:D

Jakub Tomszu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Tyle tylko, że zestaw jest najprostszym sposobem, aby osiągnąć wynik.Dla ludzi, którzy chcą to zrobić samodzielnie. Celowo nie piszę już markę itp. Chciałem tylko doradzić .Uważam, że to może pomóc wielu ludziom.Raczej mam wrażenie, że ktoś tu piszę aby zaoferować swoje usługi. Nie mam nic przeciwko bo może to pomoże komuś też. ;)

P

PogotowieSamochodoweUK

Tak masz racje ja tu pisze z UK zeby zaoferowac moja usluge ludziom z PL puknij sie w glowe :D

Poprostu opisalem jak ja to robie i robie to tez samodzielnie od lat;) NIe wtrzebaz adnych wynalazkow i nabijania kabzy danej firmie.
Na upartego za 20zl w cartoramie czy nomi sie kupi wszystko co potrzeba do recznego polerowania wraz z koncowka na wiertarke do finalnego wykonczenia;)

Jakub Tomszu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Do recznego polerowania?Robię wszystko wiertarką.Spróbuj spojrzeć na stronę internetową, o której mówiłem.Za wszystkie pasty i woski 20 zł.:pI właśnie pasta polerska to najważniejsze.Nie chcę się użerać ,niech każdy zdecyduje swoją drogę .

P

PogotowieSamochodoweUK

Chodzi mi o to ze recznie po najtanszej drodze tez sie da.

rafal.

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Irlandia Polnocna
Ja zawsze robie recznie nigdy jeszcze nie uzylem wiertarki,papier wodny,pasta do lamp,wosk bezbarwny 2godz.roboty i jest gitara.Ale przy nastepnej okazji sprawdze jaki bedzie efekt po wiertarce.

P

PogotowieSamochodoweUK

Oj, tak, recznie rece odpadaja juz w fazie przygotowan, to jest racja:D

Jakub Tomszu

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wrocław
Światło jest zdjęte z samochodu, bo wysłał go do mnie znany. Czy można jeszcze coś z niego.
Że zrobił to chyba zazdrosny sąsiad.
Przed

po szlifowaniu od P320 do P2000 pod wodą

Po polerowaniu pastą

P

PogotowieSamochodoweUK

Daje lape uciac ze hamdlujesz tym carexem :D 7 postow i twardo wszystki w jednym temacie i nawet juz doszedles do reklamy namacalnej;)

oskar200715

Gaduła
Punktów
1
Miasto
Bydgoszcz
Efekt bardzo ładny lecz jeżeli robiles to tylko miejscowo tam gdzie byly rysy to na pewno pozostał cien ;) a tego na zdjeciu juz nie pokazales, do takich operacji nie jest potrzebny zaden skomplikowany zestaw wystarczy kilka papierkow 600 800 1500 2000 2500 i farecla na białej gabce. Pozdrawiam

P

PogotowieSamochodoweUK

O tym jak po amatorsku zostalo to wykonane nie chcialem mowic;) Poleruje sie caly klosz a nie czesc uszkodzona.

P

PogotowieSamochodoweUK

Kazda pasta da rade tylko edna zchodzi sie dluzej a inna mniej czasu to trwa.

P

PogotowieSamochodoweUK

A zebys wiedzial ze ja jesli jest koniecznosc wyprowadzenia grybszych rys to albo jade papierem sciernym wodnym na mleko lub pasta tempo :)

A jesli mowisz cos ze ci zat to prosze uargumentuj swoja wypowiadz lub poprostu sie nie wypowiadaj bo takie gadanie bez podparcia jest conajmnie smieszne.

Do góry Bottom