• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Polo Classic - nie dzaiala obrotomierz i predkosciomierz

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
Koledzy pacjent to polo classic z silnikiem 1.6 8V 75Km, problem jest taki ze czasami wskazówka obrotomierza drży na samym dole i w tym czasie nie dziala rowniez prędkościomierz. jak sie zgasi auto i odpali raz jeszcze to wszystko dziala ok, i po ponownym zgaszeniu znow nie działa. jakies wskazówki ? od czego zaczac ? coś z zegarami czy prądy ?
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam !

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
no tak ale gdzie szukasz problemu ? zegary czy gdzies dalej ?
jeden z silniczków zegarów jest zepsuty, może uda ci się kupić taki na alledrogo ale wątpię, swego czasu walczyłem z takim przypadkiem w swoim audi, ostatecznie kupiłem licznik bo ceny używanych silniczków były z kosmosu

waluś GSi

SuperMechanior
Punktów
20
Miasto
Ogrodzieniec
www.facebook.com
hmmm ale to by tak robilo ze raz dziala a raz nie ?

tez mi sie gdzies obilo o uszy ze jakis facet mial taki przypadek i u niego broil regulator napieciaa, po jego wymianie niby ustapilo. mozliwe ?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja ci opisuje moje doświadczenia, obstawiam licznik.

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Tez obstawiam licznik miałem podobnie w Octavii i mnie winne były zimne luty w liczniku

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Z tymi licznikami jest tak że wskazówki na początku drżą tylko czasami a później drżą cały czas :) wtedy wylutowuje się jeden z silniczkow i podłącza się zegary do auta, jeśli trafi na uszkodzony to ten sprawny zacznie działać poprawnie,bo one są zasilane z jednego źródła.

Do góry Bottom