• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

pomysł na biznes

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
No... A tu jeszcze od wtorku zaczyna nową robotę, skończy się pisanie postów, a zacznie się zarabianie na Cayenkę szefa.:p

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1752
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk
Jeśli ci panie Tomku źle to przecież możesz zostać Dobrym Szefem.Własna działalność i będziesz płacił pracownikom tak jak powiedziałeś.
Na zachodzie bierzesz za rozrząd 300f-500f ale za mieszkanie też sie płaci inne pieniądze,za ubezpieczenie auta też się płaci inne pieniądze itd jak w PL.
Też byłem pracownikiem ,teraz jestem mobilnym mechanikiem i współpracuje z warsztatami w których pracowałem

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Rany co na chlopa nalatujecie ... chce być gwiazdą i wejść do GWT

wilkuw

Początkujący
Punktów
0
kolega zapomnial ze jak zrobi dla szefa te 2 wozy za 10szke :) i zainkasuje pensji 4000 to szefowi zostanie 3 na cala reszte ;)
takie pieniadze sa realne ale jak dla szefa zarobi 30 000

mintaka

SuperMechanior
Punktów
43
Miasto
Wejherowo
% jest lepszy od stawki godzinowej ale mało ludzi tak czyni. Wszędzie godzinówka a jak powiesz że chcesz od elementu to nie. % to była super sprawa ale jak zacząłem wyrywać z szefowego portfela po 5,6 koła to się fochy zaczęły i z miejsca wszyscy zaczynali ujadać że teraz godzinówka a jak nie to pa pa. No i co? Dostaniesz godzinówkę i by wydłubać 4000 siedzisz i parzysz te kawy jedna za drugą, prawda?
Panowie zarobki w granicach około 5 tys złotyc to na pomor
% jest lepszy od stawki godzinowej ale mało ludzi tak czyni. Wszędzie godzinówka a jak powiesz że chcesz od elementu to nie. % to była super sprawa ale jak zacząłem wyrywać z szefowego portfela po 5,6 koła to się fochy zaczęły i z miejsca wszyscy zaczynali ujadać że teraz godzinówka a jak nie to pa pa. No i co? Dostaniesz godzinówkę i by wydłubać 4000 siedzisz i parzysz te kawy jedna za drugą, prawda?
Panowie w Polsce w branży mechanicznej można zarobić 5500 zł i więcej , ale trzeba się napracować , w skrócie mówiąc, to łapska po łokcie w smarze i klucz 41 na młotek , rysunek techniczny w zębach i czołganiem przez pełzanie naprzód . :D. Jeśli ktoś chce to zarobi . Jeśli ktoś ma smykałkę do mechaniki to da sobie radę w zawodach wymagających zdolności manualnych, siły,kreatywnego myślenia oraz czasami też akrobatyki:D.
Nie jest tak ,że wszędzie płaca 2500zł.
Nie chciałem tym wpisem nikogo obrazić ,ani tez wywoływać kłótni .

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Panowie zarobki w granicach około 5 tys złotyc to na pomor

Panowie w Polsce w branży mechanicznej można zarobić 5500 zł i więcej , ale trzeba się napracować , w skrócie mówiąc, to łapska po łokcie w smarze i klucz 41 na młotek , rysunek techniczny w zębach i czołganiem przez pełzanie naprzód .
Widzę, że armia zostawiła trwałe piętno na psychice... hehehehehe

Maly 123

Gaduła
Punktów
3
Miasto
Xmeria
Panowie kierowca wiecej bierze od mechanika i ma wszystko gdzies. Auto mu staje to dzwoni a ty sie martw. Czym nowsze auta tym gorsze. Elektroniki w ciul. wspolczuje mechanikom

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
czas sie specjalizowac w young-, old-timerach ;)
malo elektroniki, przyjemniejsza (wg mnie) praca, spokojniejsza, a i właściciele raczej dbajacy o samochód i robota ma być wykonana dobrze,. nie koniecznie tanio ;)
inny klinet, bardziej świadomy lub po prostu auto to zabawka i ma być przyjemnie, a nie :muszę zaraz jechac do wawy..."

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
czas sie specjalizowac w young-, old-timerach ;)
malo elektroniki, przyjemniejsza (wg mnie) praca, spokojniejsza, a i właściciele raczej dbajacy o samochód i robota ma być wykonana dobrze,. nie koniecznie tanio ;)
inny klinet, bardziej świadomy lub po prostu auto to zabawka i ma być przyjemnie, a nie :muszę zaraz jechac do wawy..."
W tym sęk, że większość posiadaczy young i old timerów to zapaleńcy i większość robót robią sami - tak z czystej przyjemności dłubania :D

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
rynek coraz szerszy ,wiec i klientow bedzie wiecej ;)
tylko trzeba sie dac poznac w srodowisku ;)

Do góry Bottom