• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Popychacze zaworowe .

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
Cześć.Słuchajcie mam pytanie do Was bo już jeżdżę parę lat z tym ale coraz bardziej mnie to denerwuje .Na zimnym silniku gdy dodaje gazu na biegu 1,2,3 słychać w kabinie taki dziwny dźwięk wychodzący z silnika do momentu aż się silnik nagrzeje .Czy to mogą być walnięte te popychacze zaworowe tzn.szklanki ?Jeżdżę z tym ale ten dźwięk już przy dodawaniu gazu jest nie do wytrzymania i porównywałem z Avensis kolegi taka sama jest zupełnie inaczej .Jak jest z ich wymianą,jakie koszty z tym mogą być związane i czy jest przy tym pracy bo nie znam się i proszę żeby było bez głupich komentarzy po prostu się chce tylko zorientować czy to to ?Toyota Avensis T25 ,2008 rok silnik 2.0 D4D ,93 KW .Dzięki i Pozdrawiam.

Tojka345

SuperMechanior
Punktów
5
ale tu się nie da inaczej skomentować. oczekujesz, że nawet nie słysząc dźwięku można określić usterkę.
No rozumiem ale żaden mechanik nie może mi tutaj zdiagnozować tego ,też bym chciał tutaj film wstawić ale nie mogę ponieważ za duży plik jest .

Do góry Bottom