• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Powershift getrag450 nie jedzie

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Krótki filmik dla zainteresowanych zawór od sprzęgła. I to jest ten lepszy akurat. Szarpanie było przy ruszaniu. Nawet mocno nie musiałem nagrzewać. Zazwyczaj wraz z temp coraz gorzej się przywieszają.

gabrys78

Nowy
Punktów
0
Miasto
sanok
Komornik czy możesz napisać który to zawór odpowiada za szarpanie przy ruszaniu bo mam taką usterkę wymieniłem już sprzęgło i dalej szarpie

NoNameTST

Nowy
Punktów
0
Witam,
szukam mechanika, który przywróci pełną sprawność PowerShifta MPS6 DCT450 w Fordzie Focusie z 2014 roku. Czasem szarpie, łapie tryb awaryjny. Najczęściej dzieje się to przy: ostrym skręcie w prawo, na pochyłościach, nagłym hamowaniu. Stan oleju jest OK. Sprawdzony przy wymianie i po przejechaniu ok. 200 km od wymiany.
Jestem ze Starachowic, woj. świętokrzyskie - akceptuję promień do 150 km ode mnie.
Jest ktoś gotów podjąć się tego zlecenia?

Pozdrawiam
Radek

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Witam,
szukam mechanika, który przywróci pełną sprawność PowerShifta MPS6 DCT450 w Fordzie Focusie z 2014 roku. Czasem szarpie, łapie tryb awaryjny. Najczęściej dzieje się to przy: ostrym skręcie w prawo, na pochyłościach, nagłym hamowaniu. Stan oleju jest OK. Sprawdzony przy wymianie i po przejechaniu ok. 200 km od wymiany.
Jestem ze Starachowic, woj. świętokrzyskie - akceptuję promień do 150 km ode mnie.

Pozdrawiam
Radek
Jak chcesz mieć zrobione dobrze to polecam KrupaTronic.

Serwismiechów

SuperMechanior
Punktów
94
Witam,

Pozdrawiam
Radek
Masz Zapałę w cedzynie

NoNameTST

Nowy
Punktów
0
Naprawa tej skrzyni zeby to działało dlugo to koszta około 14tys,
Tyle kosztuje regeneracja, mam też tańsze oferty za ok. 8 tys. z roczną gwarancją bez limitu km ale chodzi mi o naprawę wynikową.
Doktoryzowałem się trochę i przypuszczam, że wypłukanie skrzyni, wymiana wewnętrznego filtra oleju, zestawu sprężyn i klipsów tłumika drgań powinna pomóc...

Do góry Bottom