• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prawo jazdy

adamarr

Gaduła
Punktów
5
Kiedyś podobno było łatwiej - 20 pytań. Krzyżówki. Każdy zaliczał.
Obecnie jest 32 pytania i dużo trudniej...
http://www.ltesty.pl/testy/ - zajmuje kilka minut. Wrzucajcie swoje wyniki :) Tylko szczerze.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Moim zdaniem dużo łatwiej jest teraz przejść egzamin teoretyczny. Co prawda masz teraz większą bazę pytań i więcej jest pytań na egzaminie ale masz tylko jedną prawidłową odpowiedź gdzie kiedyś było 7 możliwości prawidłowej odpowiedzi.
Test rozwiązywałem po 17 latach zdania egzaminu na B, wynik widać na załączniku.

Załączniki

• upload_2017-2-1_9-34-2.png
    upload_2017-2-1_9-34-2.png
    347,6 KB · Wyświetleń: 33

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
88% ale nie używałem Firefoxa, i część pytań musiałem walić "na pałę" bo się zdjęcia nie wyświetlały..:confused::D:D:D:D:D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
zamiast siedzieć na forum powinniśmy kodeks poczytać :D ja zdawałem 25 lat temu... więc trochę się pozmieniało ;) :D

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Zdawałem B na starych zasadach i C na nowych i pomijając te chore obecnie filmiki gdzie często nic nie widać bo samochód w zabudowanym zapieprza z 90km/h i jeszcze pod ostre słońce...to nowe testy sa znacznie łatwiejsze bo w wielu przypadkach wystarczy logiczne myślenie i jest tylko jedna prawidlowa odpowiedź ;)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja się ąz boje pomyśleć kiedy zdawałem .... :D:D:D:D:D

Herbi

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Rz-ów
Ja zdawałem 20 lat temu ale coś jeszcze mi się udało: 91% 67pk na zielono :D

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Ja się ąz boje pomyśleć kiedy zdawałem .... :D:D:D:D:D
W tych czasach kiedy Ty zdawałeś, to w Miechowie wyglądało to tak, że kursanci nie jeździli do miasta wojewódzkiego tylko egzaminatorzy przyjeżdżali do miasta powiatowego i generalnie zdawalność była 100 %, o ile stoły w sali egzaminacyjnej były dobrze zastawione. A po "egzaminie" już na "luzaka" egzaminatorzy urządzali zawody w tym który cofnie po łuku traktorem z zapiętymi dwiema przyczepami. Rzecz w teorii niemożliwa, ale z opowieści wiem że podobno był jeden taki któremu niezależnie od procentów w głowie udawało się to stuprocentowo.........
Eeeeech...
Gdzie te czasy.....
I wcale nie chodzi mi o łatwość zdawania, po prostu mam wrażenie że wtedy ludziom żyło się jednak wolniej, szczęśliwiej....

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Kiedyś zdawało się egzamin Fiatem 126p. teraz nowy model Reno Clio,kiedyś jeździło się tylko po Polsce teraz po całym Świecie więc wymagania wzrastają z postępem czasu.
Moje wyniki: O błędów z przepisów,O błędów z budowy i jako pierwszy opuściłem salę egzaminacyjną (bez chwalenia się) :p:D To były czasy :D
Moje czasy zdawania na prawo jazdy to "kiedyś" i nawet na dziś dzień gdzie dużo jeżdżę po Europie usiadł bym do obecnych testów to nie wiem czy bym zaliczył ;)

Ostatnia edycja:

klaudyna54

Nowy
Punktów
0
Miasto
Lwów
Wydaje mi się, że kiedyś po prostu ludzie byli bardziej ludzcy. Rozumieli drugiego człowieka i zawsze coś tam dało się załatwić... Niestety te czasy już minęły.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Na drodze efekty ,, załatwiania" sąniestety bardzo opłakane. Dlaczego nikt nie myśli, że ofiarą jego głupoty może być też jego własne dziecko.

pawel1209

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa
Ja zdałem jakieś niecałe 3 miesiące temu już na "nowych" zasadach egzamin teoretyczny. Było dużo stresu, tysiące przerobionych testów, lecz w końcu się udało :) Teraz pozostało praktyka...

Do góry Bottom