• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z chinskim radiem android, wycisza sie co 2 minuty.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1211
Oczywiscie ze sprawdzilem. A wiec tak. Radio laczy sie wiazka ze starym radiem, omijajac stare radio, nowe nie zalacza sie w ogole.
Pomijajac stare radio w jakikolwiek sposob, muzyka w ogole nie gra

nie wiem dokładnie co jest w 407, ale dalej nie rozumiem chęci posiadania 2 radii w samochodzie. po co takie rozwiązanie?

pisałeś, że masz nawigację RT3. tak to wygląda?
1719159411439.png
czyli rozumiem, że wywaliłeś oryginalny wyświetlacz i zostawiłeś jednostkę centralną z przyciskami. podejrzewam, że radia "gryzą się" na linii can. dodatkowo oryginalne radio głupieje z barku wyświetlacza i jeszcze bardziej sypie błędami.

ponowie pytanie: na co ci same guziczki bez ekranu? :)
Ominiecie kostki can poza utrata sterowania z kiery i odczytem wszystkiego innego nic nie wniosla.

jak się omija radio? pokaż chociaż zdjęcie tej wiązki, wtyczek.

Poza tym ja nie mialbym problemu z wydaniem wiekszych pieniedzy na takie radio, jak widze to raczej wy macie jakies problemy z cena, ze jak nie kupisz radia za 5tysiecy, to cie tylko pocisniemy od cebulakow i biedakow, czy od kogo tam jeszcze.

tu nie chodzi o cenę, tylko o jakość wykonania. wiele chińskich produktów jest śliczna na zdjęciu a przychodzi coś trochę podobnego. nawet pierwsza partia zamówionego towaru działa zgodnie ze specyfikacją. a później zaczyna się kombinowanie i obniżanie kosztów. mało to w intrenecie jest memów z zamówionych i odebranych rzeczy z aliexpress?
1719160859087.png 1719160894365.png

D

dzonim

nie wiem dokładnie co jest w 407, ale dalej nie rozumiem chęci posiadania 2 radii w samochodzie. po co takie rozwiązanie?

pisałeś, że masz nawigację RT3. tak to wygląda?
Wyświetl załącznik 53588
czyli rozumiem, że wywaliłeś oryginalny wyświetlacz i zostawiłeś jednostkę centralną z przyciskami. podejrzewam, że radia "gryzą się" na linii can. dodatkowo oryginalne radio głupieje z barku wyświetlacza i jeszcze bardziej sypie błędami.

ponowie pytanie: na co ci same guziczki bez ekranu? :)

jak się omija radio? pokaż chociaż zdjęcie tej wiązki, wtyczek.

tu nie chodzi o cenę, tylko o jakość wykonania. wiele chińskich produktów jest śliczna na zdjęciu a przychodzi coś trochę podobnego. nawet pierwsza partia zamówionego towaru działa zgodnie ze specyfikacją. a później zaczyna się kombinowanie i obniżanie kosztów. mało to w intrenecie jest memów z zamówionych i odebranych rzeczy z aliexpress?
Dokladnie takie radio.
Zdjecie wiazki moge podeslac jutro. Ona wyglada tak, ze ma wejscie do kostki i z tej wiazki wychodzi podlaczenie do chinczyka i druga (taka sama jak oryginal), ktora trzeba podlaczyc do starego radia (nie mam pojecia po co, bo to jak slusznie zauwazyliscie dwa odbiorniki ciagle w dzialaniu...moze dlatego ze leca od tego kable od kostki canbusa i to cos odbiera jakies info z radia? Nie wiem) jezeli nie podlacze do starego radia, tylko chinczyka, to w ogole nowe sie nie odpala.
Moze dobrym rozwiazaniem bedzie zrobienie wlasnej wiazki bezposrednio tylko do chinczyka?
Panel z przyciskami i tak musi zostac, bo bylaby luka, chociaz to akurat male zmartwienie jezeli mialoby byc tylko atrapa, to niech sobie siedzi.

Ps. O chinszczyznie nie musicie mi nic tlumaczyc, bo pracuje w firmie, ktora ma w polsce uznana marke, a produkty sprowadzamy w calosci z chin, wiec wiem jak to potrafi wygladac (ale trafiaja sie tez sprawdzone fajne produkty).
Screenshot_20240623_192007_Allegro.jpg
Mam na obecna chwile zdjecie z internetu. Tak to wyglada.

Alpari

SuperMechanior
Punktów
127
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
A wiec tak. Radio laczy sie wiazka ze starym radiem, omijajac stare radio, nowe nie zalacza sie w ogole.
a zasilanie jest?
Jak kupicie nowa pralke i cos nie zadziala, to placicie za majstra?
trochę Ci się stopień trudności pomylił. Ale masz racje. Podpięcie radia to prosta sprawa. Schemat, multimetr i sprawdzasz czy wszystko jest
Już wcześniej wspominałem o sprawdzeniu błędów. Obawiam się, że poza wiedzą brakuje jakichkolwiek narzędzi
Mam na obecna chwile zdjecie z internetu. Tak to wyglada.
trochę ubogo to wygląda. Ostatnio podłączałem chińczyka do Mastera 3 i tam było kilka wiązek pod różne typy złącz. O dziwo wszystko działało idealnie łącznie z detekcją biegu wstecznego pod kamerę. A cena ponoć ok 900 zł.

D

dzonim

Pisze po czasie, bo dopiero dzis siadlem do tego na powaznie (radio do tej pory dziala elegancko).
Pisalem, ze bledow brak.
Dziekuje Alpari, bo jako jedyny mimo delikatnego hejtu, dawales jakies wskazowki.
I od razu odpowiem na wczesniejsza fraze jedna, odnosnie tego co pisales, ze radio fabryczne mialo dzialac jak wzmacniacz: tak, chinczyki laczyli to przez fabryczne radio, bo wedlug ich kostki i mysli technologicznej, to radio mialo wybudzac wzmacniacz, z tym, ze fabryczne radio bylo wlasnie glownym problemem, ze ten wzmacniacz szalal.
Kostke zostawilem, ale lekko zmodyfikowalem i wszystko bangla.
Bylo dokladnie tak jak przypuszczalem, problem z odpalaniem wzmacniacza.

Do góry Bottom