• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z elektryczną blokadą kierownicy, ford Galaxy, samochód nie odpala.

cezar123

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sztum
Witam, mam problem z fordem Galaxy z 2012r. Samochód z przyciskiem zamiast stacyjki, automat. Po zgaszeniu, nie można więcej odpalić, nie włącza się zapłon, a na wyświetlaczu pisze tylko "kierownica zablokowana, powtórz", mimo że kierownica nie jest zablokowana. . Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, odkręciłem i rozebralem blokadę, mechanicznie jest dobra, silniczek działa. Nie mam pomysłu, co mogło się zepsuć. Czy ktoś miał coś takiego, lub mógłby mi pomóc?

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
A może jakaś podstawowa diagnoza komputerowa! Przed skorzystaniem ze skierowania do warsztatu :)

cezar123

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sztum
Witam i dziękuję za zainteresowanie. Pełna diagnoza nie jest możliwa że względu na to że nie można załączyć zapłonu. Mój Delphi połączył się bez zapłonu, ale z bardzo okrojoną funkcjonalnością. Wyszukał błąd blokady kierownicy, numeru niestety nie zapisałem, ale opis był "blokada kierownicy, usterka nieznana". Dużo mi to niestety nie dało.

Do góry Bottom