• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z fiesta 1.4 tdci jak zimny

laudaa

Początkujący
Punktów
0
Witam, mam problem z fiesta 1.4 tdci w czasie obecnych mrozów gdy odpalam rano jest wszystko ok po rozpoczęciu jazdy silnik zaczyna wariować tzn, gdy wciskam sprzęgło gaśnie, nie chce sie wkręcać na wyższe obroty, na wolnych obrotach skacze miedzy 0.5 a 1 obrotów. Gdy sie tylko nagrzeje wszystko jest idealnie!. Czy może mnie ktoś naprowadzić co to może byc????

laudaa

Początkujący
Punktów
0
tez o tym pomyślałem... tankowałem zazwyczaj na orlenie, teraz zatankowałem na shellu najlepszej jakości diesla... nadal to samo. :(

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
wstawić auto do ciepłego garażu odmrozić sprawdzić (wymienić) w razie konieczności filtr. Teraz zatankowałeś dobrej jakości jak już mogło być za późno, to się robi wcześniej przed mrozami.

laudaa

Początkujący
Punktów
0
OK. zrobię zgodnie z twoimi zaleceniami, mam zatankowane do pełna, czyli wlać uszlachetniacza???

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Najpierw niech rozmarznie to co masz dolej uszlachetniacza zgodnie z opisem na pudełku wymień filtr odpal niech przejdzie to co jest w przewodach i jak będzie OK dolałbym dobrego paliwa.
pod zbiornik można podstawić grzałkę niech się parafina rozpuści

laudaa

Początkujący
Punktów
0
mam jeszce jedną ciekawostke, wyjełem filtr paliwa okazało sie ze on jest z grzałką, jest tam normalnie wtyk, ale nie był podłączony...... czy we wszystkich były podgrzewacze?
czy to tylko zamiennik filtra z grzalką ?

Do góry Bottom