• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z fordem transitem

Punktów
0
Witam serdecznie

Już mi ręce opadają do mojego Forda transita 2017 r 2.0 77 KW. Od momentu zakupu na desce rozdzielczej pojawia się komunikat ,, kontrola systemów, serwis !” I świeci się żółta kontrolka . Auto traci moc, nie wkręca się na obroty, ledwo jedzie, dostaje dużego muła. Po wyłączeniu silnika i po ponownym uruchomieniu po jakiś 2 min chodzi normalnie. To się dzieje sporadycznie raz na jakieś 100 km a kiedy indziej co parę km.
Po takich akcjach pojechałem do mechanika. Stwierdził padnięte wtryski na 1,2 i 4 cylindrze. Wymieniłem je na nowe( wszystkie 4) auto dostało kopa, chodzi pali jak marzenie. Po przejechaniu 40 km dalej to samo, dalej te same problemy co wyżej pojechałem znów do mechanika, komputer pokazał zawór wastegate. Wymieniłem, niestety dalej to samo !
Komputer nie pokazuje błędów
Nie ma żadnej kontrolki na desce oprócz sporadycznej [ i ]
auto pali jeździ nie kopci nie dymi
Proszę o pomoc !!!!!
Pokażcie jakąś drogę, co gdzie szukać
Pozdrawiam

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Do mechanika bo do tej pory naprawiał Ci wymieniacz części prawdopodobnie dobrych na nowe :)
Wymienił części a nie naprawił Ci samochód ...

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Ja bym spojrzał w parametry ... co z nim nie tak .
Mozliwe ze uszkodzene wtryski uszkodzily cos jeszcze ...

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
474
Miasto
Józefów
Okej rozumiem, cenna uwaga :) to powiedz co jest nie tak, co jest zepsute
A skąd My mamy to wiedzieć? Ze szklanej kuli ?
Tak jak @lukkiwlkp napisał może być tysiące innych rzeczy,
puentując źle się wyraziłem poprzednio do osoby którą będzie w stanie zdiagnozować czyli znaleźć przyczynę takiego stanu Twojego samochodu

Do góry Bottom