Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Z doswiadczenia wiem bo juz nie moje pierwse auto ze ma problem z hamulacami . Ciezko znalesc co to moze byc ale odpowietranie nice nie daj bo robilem . Nie w tym aucie ale w innym
Kupiles auto z wadliwie dzialajacym ukladem hamulcowym i przyp* sie do wlasciwych uwag odnosnie obslugi tego ukladu. Skoro ktos juz dzialal przy tym prawie nowym/salon Polska/tylko 120tys na blacie/200 w bagazniku to problem juz byl, montujac przegrzane tarcze i uzywane klocki do tej fury tniesz galaz na ktorej siedzisz. Albo czytaj i wyciagaj wlasciwie wnioski albo udaj sie do ASO opel gdzie za skromne pare kafli wymienia Ci caly uklad hamulcowy.
Jeszcze uwaga odnosnie twojego "doswiadczenia". Ja bym Ci nie dal hamulcow w kosiarce do trawy robic jak Ty takie cuda tworzysz powolujac sie na swoje doswiadczenie.
No i odpowietrzylem. I jak mowilem powietrza nie bylo nic nie dalo. Uprzecie sie 1 i tyle. A fejtowac sobie mozecie jak sie nauczycie cos wiecej niz odpowietrzanie
Uwaga udzielam informacji jak naprawić auto: wymienić serwo, przewody od serwa, klocki przód, klocki tył, tarcze przód i tył oraz zaciski przednie i tylne. Z doświadczenia wiem, ze po tym zabiegu hamulce bedą jak brzytwa.
Czasami nie rozumiem ludzi. Stać (?) ich na auto ,a na podstawowe naprawy już nie, Kombinują jak konie pod górę.
Szczerze powiedziawszy kto teraz toczy tarcze ? Średnie zużycie tarczy do jej minimalnej grubości to 1,8 do 2,2 mm.
Z doświadczenia to około dwukrotna wymiana klocków . Przy trzeciej wymianie to tarcze i klocki. I to jest bezpieczne .
Czy kupując samochód za kilkadziesiąt tyś złotych nie warto wyłożyć parę stówek na te powiedzmy następne 7o tyś km (zakładam na jedne klocki średnio 35 tyś) i mieć hamulce na odpowiednim poziomie ?
Raczej to nie wina tarcz czy klockow, te hamulce w momencie zakupu byly pewnie kaplica. Tyle ze uklad esp odpowietrza sie z kompem lub przy uzyciu podcisnieniowych/cisnieniowych urzadzen. Jak sie nie wie to sie nie robi, a znajac zycie to pewnie pompa kaplica lub jakis inny drozszy temat. I tak mozna pisac do us**** smierci
Mam podobnie
Hamulce raz są raz nie ma ..
Jak jadę normalnie w każdym przedziale prędkości nie mam hamulców nawet przy 150 km/h
Dopiero jak wciska się ten pedal obok gazu to działa wtedy zawsze i dobrze
I proszę mi nic nie doradzać bo z doświadczenia wiem ze gadacie źle i od rzeczy bo to mój nie pierwszy samochód z hamulcami i próbowałem już wszystkiego nawet jak kolega jechał przedemna rowerem to tez nie hamowalo