• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z hamulcami VW Polo 2008r. Sugestie!!!!

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
375
Miasto
Wasilków
Może popuścił ale śruby w kołach i zastanawia się dlaczego jeszcze klient nie wrócił ;)
A wracając do tematu to jeszcze bym spróbował kupić drugi zacisk, nawet używany i go założyć, może zestaw naprawczy jest wykonany w trochę innej tolerancji i jak się mocno nagrzeje przestaje odbijać

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Objaw był przed i po regeneracji zacisku. Nic to nie zmieniło. Napisałem już że teraz nawet z prawej strony ciężej się wciska tłoczek, a nie blokuje. Śmierdzi mi pompa Abs-u zamienię przewody, dzwonił i ma zostawić padaczkę:banghead:. Jedyny element co rozdziela siłę hamowania na każde koło.

sycylyjczyk

SuperMechanior
Punktów
37
Miasto
EŁK
Może to durne,ale klocki pływają swobodnie?.Dawno temu miałem podobnie,wymienione serwo,zacisk zregenerowany-super.Po kilkudziesięciu km,koło się grzało,winne były klocki.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
A jak sądzisz zdejmując je z 5 razy i za każdym razem wbijałem je w jarzmo :rolleyes:
Przykro mi to nie to, a uwierz mi że bym chciał i chyba tu nie pisał wychodząc na idiotę :D Narazie mam spokój bo się nie odzywa.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Nie gościu spoko, jeszcze wydając kasę co chwila to przepraszał że ma taki wredny samochód. Mało takich, nie jeden by już ryja darł że płaci i nadal źle. Co z Pana za mechanik!!!!
Czasami to ręce opadają do tych aut. Zobaczymy kto będzie naprawiał te nowe auta jak serwisy nie potrafią.
W układzie wydechowym trzy filtry, pięć sond, klapy, płyn chłodniczy doprowadzony. Jeździłem nówką Corollą, lampa przednia diodowa 6 tysi. a to auto z niższej półki. Dotkniesz taką i szkoda całkowita na 100% A złodzieje jak będą zacierać ręce, przecież to się szybciej kradnie niż kiedyś. Allegro będzie pękać w szwach.

Do góry Bottom