grzesko321
Nowy
- Punktów
- 0
Witam. Mam następujący problem z płynem chlodzącym w Focusie Mk1 1.6 LPG 1999r
Albowiem ubywa go bardzo duzo,
po przejechaniu 40-50km juz nie ma całego zbiornika i zapala sie kontrolka przegrzania razem z gwałtownym podniesieniem wskazówki temp.
Patrzyłem i blok silnika jest suchy, z rury nie ma białych oparów - także wykluczam uszczelkę głowicą.
Pompa wody jest z 2 stony miejsca, gdzie występuje wyciek, a więc też ją wykluczam.
Nie wiem co to może być, pojawiło sie nagle.
Dopuszczam do siebie myśl, że może to być po prostu nieszczelność niektórych przewodów, ale wszystkie weże od zbiornika cieczy, są suche.
Co to może być?
wyciek powstaje pod lewym wahaczem.
Pozdrawiam.
Albowiem ubywa go bardzo duzo,
po przejechaniu 40-50km juz nie ma całego zbiornika i zapala sie kontrolka przegrzania razem z gwałtownym podniesieniem wskazówki temp.
Patrzyłem i blok silnika jest suchy, z rury nie ma białych oparów - także wykluczam uszczelkę głowicą.
Pompa wody jest z 2 stony miejsca, gdzie występuje wyciek, a więc też ją wykluczam.
Nie wiem co to może być, pojawiło sie nagle.
Dopuszczam do siebie myśl, że może to być po prostu nieszczelność niektórych przewodów, ale wszystkie weże od zbiornika cieczy, są suche.
Co to może być?
wyciek powstaje pod lewym wahaczem.
Pozdrawiam.
... A sprawdzałeś ścianę grodziową - połączenie węży do nagrzewnicy?? Częstym problemem była nieszcze3lność termostatu (obudowy) ale to z prawej strony pojazdu ...