Witam
Pacjent to SKODA Fabia 2003r. Silnik 1.9SDI klimatyzacja manualna
Problem wygląda następująco..
-po przekręceniu kluczyka na zapłon podświetlenie panela sterowania nawiewem gaśnie po ok 1sek.
-brak możliwości włączenia A/C
-brak możliwości zamknięcia obiegu powietrza
Działa nawiew na wszystkich prędkościach dmuchawy (leci tylko ciepłe powietrze)
Podłączyłem pod VAG-a i błędów w klimatyzacji nie ma. Naciskając przyciski ac/obieg zam. W blokach pomiarowych widać, że zmieniają się wartości czyli zakładam, że Panel nie zdechł.
Zanim padła klimatyzacja wcześniej grzebałem przy silniczku od klapy obiegu powietrza bo sie blokowała.Chwile podziałało i zaraz wszystko zdechło.
Czy mogłem źle go zamontować tzn w nieodpowiedniej pozycji?
Czy miałbym takie objawy i ten silniczek ma wpływ na ten cały układ?
Zauważyłem jeszcze że gdy wyciągnę bezpiecznik F12(klimatyzacja i obieg zamknięty powietrza) wraca podświetlenie panelu.Gdy włożę go ponownie to Panel gaśnie.Mozna założyć że jakieś zwarcie??
Dziękuję pozdrawiam !
Pacjent to SKODA Fabia 2003r. Silnik 1.9SDI klimatyzacja manualna
Problem wygląda następująco..
-po przekręceniu kluczyka na zapłon podświetlenie panela sterowania nawiewem gaśnie po ok 1sek.
-brak możliwości włączenia A/C
-brak możliwości zamknięcia obiegu powietrza
Działa nawiew na wszystkich prędkościach dmuchawy (leci tylko ciepłe powietrze)
Podłączyłem pod VAG-a i błędów w klimatyzacji nie ma. Naciskając przyciski ac/obieg zam. W blokach pomiarowych widać, że zmieniają się wartości czyli zakładam, że Panel nie zdechł.
Zanim padła klimatyzacja wcześniej grzebałem przy silniczku od klapy obiegu powietrza bo sie blokowała.Chwile podziałało i zaraz wszystko zdechło.
Czy mogłem źle go zamontować tzn w nieodpowiedniej pozycji?
Czy miałbym takie objawy i ten silniczek ma wpływ na ten cały układ?
Zauważyłem jeszcze że gdy wyciągnę bezpiecznik F12(klimatyzacja i obieg zamknięty powietrza) wraca podświetlenie panelu.Gdy włożę go ponownie to Panel gaśnie.Mozna założyć że jakieś zwarcie??
Dziękuję pozdrawiam !
Ostatnia edycja: