• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z radiem :(

funduszz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
Witam ,od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem espace IV,ale po odlaczeniu aku czar prysl ,radyjko nie przyjmuje kodu , wiec zakupilem drugie i znowu to samo ,nie wiem co sie dzieje czy potrzebna jest ingerencja serwisu (kompa) ?? moze ktos ma jakie sugestje .Pozdrawim

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Co znaczy "radyjko nie przyjmuje kodu ?? A w ogóle znasz procedurę wpisywania kodu ? Może błędnie to robisz ?
Napisz jak wpisujesz kod,że "nie przyjmuje go".

Ostatnia edycja:

Maciej Bieleń

Bywalec
Punktów
10
Miasto
KtoToWie
Najlepiej napisz jak to robisz krok po kroku, jest dosc sporo materialu na ten temat na wielu forach.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Tutaj masz poglądowy link:

lub używasz do tego pilota który jest na wyposażeniu Twojego samochodu.

Wprowadza się kod : wciskasz source miga 1 zero, pokrętłem wprowadzasz cyfrę
znowu source itd., jak wprowadzisz ostatnią source na dłużej, aż piknie.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Kod wprowadzasz manetką przy kierownicy. Kółkiem z tyłu wprowadzasz cyferki a przyciskiem od dołu manetki przeskakujesz na następną. Po wbiciu ostatniej trzymasz ten przycisk aż radio się włączy. Kod masz do radia ? jak nie to wstaw fotkę naklejki.

funduszz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
Wszystko robie tak jak trzeba ,kod wprowadzam manetka itd i za kazdym razem wyskakuje error probowalem z drugim radiem i ta sama historia , a dzisiaj zauwazylem ze gdy wyjelem radio na wyswietlaczu byl error i tak jezdzilem a po jakimś tam czasie pojawila sie mozliwosc wpisania kodu ,czy to jest normalne ?? (8200-207-099-t-k-601) numer radyjka (4794)

Ostatnia edycja:

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Po wpisaniu błędnego kodu wyskakuje error i trwa jakiś czas, potem pokazuje się Napis CODE i trzeba wpisać poprawny pin. Może ktoś wsad w radiu podmienił i kod wykalkulowany po serialu nie pasuje.

funduszz

Nowy
Punktów
0
Miasto
Olsztyn
No nie wiem ale kupilem drugie radio i jest tak samo ,juz mi rece opadaja chyba musze udac sie do ASO .