• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z rozruchem

Lazi1992

Uczestnik
Punktów
0
Cześć wszystkim fachowcom.

Zwracam się dow Was, bo mam troszkę problem. Ostatnio wymieniałem troszkę w układzie zapłonowym tj. cewka, kable oraz świece. Mam passata B5 1.6 b+lpg. Filtry wszystkie powymieniane, prócz filtra paliwa, bo planuje to zrobić za 2-3dni.

Sprawa wygląda tak, że silnik raz pali na zimny od strzała, raz nie, raz pali na ciepłym raz nie.

Mam kabelek i podłączyłem go do VCDS lite. Wyskoczyły mi za pierwszym razem błędy 00537 oraz 00668. Dziś NA WYŁACZONYM silniku wyskoczył mi dodatkowobłąd czujnika G28,amianowicie bład 00513.

Macie jakiś pomysł czemu auto słabo pali ? Szczerze to wymieniałem czujnik położenia wału, ale kupiłem jakieś g. na allegro, zapewne chińczyk. Ale czytałem, że ten blad często wyskakuje na wyłączonym silniku.

Nie zauważyłem dodatkowych objawów. Co do błędu 00537 to sonda lambda ? Bo mam tam upper limit, a może przepływomierz?

Dajcie znaka, bo ten bład wyskakuje mi zakazdym razem jak podłącze kompa. Nie od razu ale wyskakuje.

Lazi1992

Uczestnik
Punktów
0
Mam swój kabelek do gazu też żeby wszystko kontrolować i wychodzi na to, że mam walnięta sondę lambda. Wcale nie pokazuje mi jej pracy na wykresie (foto) a na VAGu wywala błąd 00537. A w Typie sondy Lambda mam nieaktywna .

Załączniki

• received_2097212890470150.jpeg
    received_2097212890470150.jpeg
    120,5 KB · Wyświetleń: 2

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
638
Miasto
Okolice Krakowa
Nie, do ogarniętego mechanika. Sondy nie podłączaj pod kompa gazowego, bo zdarza się, że wpływa na jej poprawną pracę.

Do góry Bottom