• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z wyważeniem koła.

Marcin33

Nowy
Punktów
0
witam kto by mi polecił dobrej firmy wyważarkę i montażownice

junior74

SuperMechanior
Punktów
34
Miasto
Kraków Nowa Huta
Ciekawe. Możesz Misiek rozwinąć myśl?
Zawsze jest wina tego co wymienia opony że ściąga póżniej a wcześniej miał ok
Są tacy co im auto nie chce odpalać
Co zrobić Może Misiek ma racje mówić im wszystkim że zawsze tak jest po wymianie i ch..

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
U mnie gościu przyjechał mercedesem w123 na wymianę opon. Zgasił auto - troche nim rzucało ale "on tak ma". Po wymianie opon przestał kręcić. Okazało się że łańcuch strzelił przy 650tys ;)

Punktów
0
Co do sprawy wywarzania takich opon, miałem taki przypadek. Okazało się że dość sztywna stopka przerkęcała się o parę stopni na feldze i zmieniało się wyważenie. Auto jeździło po torze, po paru kółkach opona już się przekręciła(zaznaczyłem na oponie pierwotnie położenie względem wentyla) Wymiana opon na inne rozwiązała problem.

lampiko

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Rzeszów
U mnie gościu przyjechał mercedesem w123 na wymianę opon. Zgasił auto - troche nim rzucało ale "on tak ma". Po wymianie opon przestał kręcić. Okazało się że łańcuch strzelił przy 650tys ;)
A jesteś pewny ze tam nie było już 1.650.000 a nie tylko 650.000? :)

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Ja tam pewności nie mam żadnej. Ma go już kilkanaście lat, a od 8 lat wymienia u nas oponki :D

Do góry Bottom