• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Problem z zamarzniętymi szybami wewnątrz samochodu

kowal46

Nowy
Punktów
0
takiewaly.pl
Przyszły nocne przymrozki a mnie zastała niemiła niespodzianka. Otóż przychodzę rano do samochodu a tu przednia szyba zamarznięta od wewnątrz. Samochód niegarażowany stoi pod blokiem. W czym może być problem ? ;/

Punktów
8
Witam może być problem z filtrem kabinowym może jest brudny czy już zużyty i dostaje się wilgoć i to może powodować zamarzanie szyby od środka więc w przypadku zużytego filtra trzeba go wymienić :D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1597
A mało jest poradników na internetowych?
Masz wilgoć w środku
- odkurzyć, wyrzucić co niepotrzebne, wytrzepać piach
- wywietrzyć i ostudzić wnętrze po zaparkowaniu, wypuścić na zewnątrz parę z kabiny
- może gdzieś cieknie woda
- nie wsiadać w mokrych ciuchach
- filtr kabinowy, sprawny wentylator, drożne wywietrzniki z tyłu
- drożne odpływy po maska i szyberdach, drożny odpływ z klimy

To są standardy na początek.

kowal46

Nowy
Punktów
0
takiewaly.pl
Masz rację. Mogłem najpierw sprawdzić w internecie.. Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź. Będę szukał przyczyny posród tych, które wypisałeś.

bzakbzak7124

Początkujący
Punktów
1
purebrothers.pl
Przyszły nocne przymrozki a mnie zastała niemiła niespodzianka. Otóż przychodzę rano do samochodu a tu przednia szyba zamarznięta od wewnątrz. Samochód niegarażowany stoi pod blokiem. W czym może być problem ? ;/

Miałem ten problem i wiem co to znaczy skrobać szybę od wewnątrz :facepalm::cyclops: U mnie tak jak koledzy napisali problem był z filtrem. Wymieniłem go, osuszyłem wnęrze i w tym roku spokój. Mam nadzieję, że przy większych mrozach też bedzie ok :)

Do góry Bottom