• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Laguna 3 2.0 16v m4r problem z zapłonem

Jelonek92

Nowy
Punktów
0
Witam

Mam problem, otóż mam Renault Lagunę z 2009r. Zainstalowaną instalacje LPG samochód przerywał po sprawdzeniu wszystkich możliwości gazownik doszedł do wniosku że winna może być cewka zapłonowa na 3 cylindrze. Kupiłem cewkę firmy BERU gazownik zamontował cewkę i silnik przestał pracować na tym 3 cylindrze nie ma iskry włożył więc starą cewkę z innego cylindra a nowa cewkę przełożył na 4 cylinder efekt silnik nie ma iskry na 3 i 4 cylindrze. Ktoś wie co się mogło stać? Z czym może być problem?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
605
Miasto
Podkarpacie
1. To jest silnik nissan'a a nie reno i montaż w nim instalacji lpg jest złym pomysłem . 2. Możliwe ze nowa cewka ma zwarcie i sterownik zablokował sterowanie nimi . Podłącz kompa i zrób reset .

Jelonek92

Nowy
Punktów
0
Dzięki za odp. Gazownik twierdzi że zrobił reset ale nie wie czy ma odpowiedni komputer( może do francuza jakiś inny). Trzeba to zresetować jakimś konkretnym programem ?

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
605
Miasto
Podkarpacie
Ja używam oryginalnego clip'a ale to drogi sprzed . Musisz odwiedzić jakiś forum laguny i tam dopytać się czy jest tańsza alternatywa .

Do góry Bottom