witam
mam problem z peugeotem 306 1.4 8v kod silnik KDX na monowtrysku
rok 1995
wymieniłem w nim silnik na inny oczywiście taki sam KDX
po odpanieniu silnika, okazało sie ze przewody od silnika sa przegrzane i izolacja sie wykruszył co spowodowało zwarcie i uszkodzenie sterownika.
teraz jest nowy sterownik ( te same nr )wszystkie kable poprawione i sprawdzone przejscia od wtyczek czujników przy silniku do wtyki głownej sterownika są ok , czyli całe sterowanie silnika po schemacie sprawdzone...
samochód normalnie zapala i wkręca się na obroty na postoju, na biegu jałowym/na postoju wszystko jak należy
ale przy próbie jazdy-ruszenia sinik traci moc nie wkręca sie dusi sie ,
jak mu sie odpuści gaz kilka razy w kreci sie na obroty i ciągnie normalnie
w ECU błedów brak
rozrzad ok
cisnieni paliwa sprawdzone (na postoju)
ciśnie na cylindrach wzorcowe
sprawdzony potencjometr przy przepustnicy ( napiecie stałe 5v , sygnałowe od 0.7V do 5V )
co tu jeszcze sprawdzić panowie
walczę z syfem już z tydzień i mam go dosyć
mam problem z peugeotem 306 1.4 8v kod silnik KDX na monowtrysku
rok 1995
wymieniłem w nim silnik na inny oczywiście taki sam KDX
po odpanieniu silnika, okazało sie ze przewody od silnika sa przegrzane i izolacja sie wykruszył co spowodowało zwarcie i uszkodzenie sterownika.
teraz jest nowy sterownik ( te same nr )wszystkie kable poprawione i sprawdzone przejscia od wtyczek czujników przy silniku do wtyki głownej sterownika są ok , czyli całe sterowanie silnika po schemacie sprawdzone...
samochód normalnie zapala i wkręca się na obroty na postoju, na biegu jałowym/na postoju wszystko jak należy
ale przy próbie jazdy-ruszenia sinik traci moc nie wkręca sie dusi sie ,
jak mu sie odpuści gaz kilka razy w kreci sie na obroty i ciągnie normalnie
w ECU błedów brak
rozrzad ok
cisnieni paliwa sprawdzone (na postoju)
ciśnie na cylindrach wzorcowe
sprawdzony potencjometr przy przepustnicy ( napiecie stałe 5v , sygnałowe od 0.7V do 5V )
co tu jeszcze sprawdzić panowie
walczę z syfem już z tydzień i mam go dosyć
Ostatnia edycja: