Reklamacja ic przekładni kierowniczej nowej montaż geometria jazda próbna powrót (nagranie filmu z pracy przekładni ewidentne uszkodzenie) demontaż reklamacja + koszty montażu.Dzwonie do PH trzeba paragon na usługę ale jak auto nie wyjechało do klient, trzeba i koniec takie mają procedury, więc wystawiam 200robocizna 100geometra.Po około tygodniu reklamacja uznana +koszty montażu w kwocie 137zl brutto na które mam jeszcze wystawić fakturę kosztową paranoja
Reklamacja ic przekładni kierowniczej nowej montaż geometria jazda próbna powrót (nagranie filmu z pracy przekładni ewidentne uszkodzenie) demontaż reklamacja + koszty montażu.Dzwonie do PH trzeba paragon na usługę ale jak auto nie wyjechało do klient, trzeba i koniec takie mają procedury, więc wystawiam 200robocizna 100geometra.Po około tygodniu reklamacja uznana +koszty montażu w kwocie 137zl brutto na które mam jeszcze wystawić fakturę kosztową paranoja
Sprzęgło łuk Astra h ogólnie jakiś 5te w tym roku zakładamy skręcam na dwie śruby i odpowietrzanie rozcieka się wysprzeglik demontuje.Zamawiam Sachsa zakładam auto wyjeżdża, wydaje auto dzień później przepraszam klienta za spóźnienie. Sprzęgło reklamuje bez kosztów montażu.Sprzęgło jedzie do producenta po dobrych 14 dniach reklamacja odrzucona źle odpowietrzone dostaje instrukcje jak powinienem je odpowietrzyć.No totalna bzdura.Więc zaczynam robić dym w hurtowni po paru telefonach uznali mi reklamację handlową
A Mieliśmy jeszcze taką grubą ze dwa lata temu.Robiliśmy rozrząd w t6 po około 6 miesiącach i przejechaniu 45tys km auto przyjeżdża na lawecie.Rozbieramy,pękło koło z pompy wody.Klient mnie poinformował że auto jest w leasing,a on sobie wynajmuje na czas remontu takie samo auto oczywiście na nasz koszt, zaczyna się fajnie.Auto naprawiamy,głowica do remontu wałki nowe, nowy rozrząd po dwóch tygodniach auto gotowe.W między czasie wzywam Rzeczoznawcę na własny koszt.Robi mi dokumentację kogo ewidentna była wina(było wiadomo od początku ale jakby tak się chcieli wypiąć).Zadzwoniłem też do ubezpieczalni bo mam oc warsztatu opowiadam co i jak i że jak mi nie uznają reklamacji to będę chciał od nich kasę bo to będzie dużo kasy.Więc babka mówi że winny nie jest warsztat tylko producent części i oni też nie wypłacą.Mysle pięknie kwota naprawy lawety i wynajmu na 14dni razem 9700zł Wysyłam reklamację po 14 dniach pismo że do producenta i do Niemiec ,następne 14 i cisza i następne i cisza,aż tu nagle dzwoni przedstawiciel i mówi że geats (producent)zrobił im korektę na rozrząd w kwocie około 600zł ,myślę sobie pięknie starczy tylko na rzeczoznawcę.ale po paru dniach przesyłają całą kwotę do hurtowni.