• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Proszę o pomoc i opinię w temacie

Lukasz Orange

Początkujący
Punktów
0
Witam,
jestem nowy na forum i szukam kogoś kto wyraziłby swoją opinię w sprawie zdjęcia, które załączam.
Mam na oku pewnego Mercedesa. Auto z początku lat 90tych wiec ma swoje mankamenty, ale większość z nich mnie nie przejmuje.
Poza tym co widać na zdjęciu.
Zwróćcie proszę uwagę na "rdzewkę" w okolicach kielicha od strony kierowcy.
Czy waszym zdaniem to jest coś czym nie powinienem się przejmować? Mam na myśli to, że łatwo to chociażby naprawić - wyczyścić, zakonserwować, odmalować? Czy wygląda na "grubą" rzecz i lepiej sobie nie zawracać giatary tym egzemplarzem?

Zasięgnąłem na razie tylko jednej opinii i blacharz mówił mi, że w podobnych miejscach takie rzeczy są normalne - trzeba tylko o nie odpowiednio zadbać, ale nie jest to nic co powinno mnie przerazić.

Ktoś? Coś? Pomoże? Proszę o opinie.

Pozdrawiam,
Łukasz

Załączniki

• Miet.jpg
    Miet.jpg
    4 MB · Wyświetleń: 53

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Czesc lukasz.
mercedes z lat 90 tych jaki by nie byl wart jest uwagi.
z tej strony az tak to tragicznie nie wygląda ciekawe jak z drugiej strony.
po oczyszczeniu np.wlosami murzyna mozna do golej blachy mozna by wiecej cos wyspekulowac ale blacharnik powinien to ogarnąć wyczyscic dac nowy spaw zabezpieczyć...nie ma tragedii. pozdrawiam

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Tragedii nie ma. Wyczyścić, zabezpieczyć. Dla pewności podjedź na SKP, na szarpaki niech go wytarmoszą. Widziałem jak w W124 na szarpakach właśnie, cała ćwiartka się ruszała ;)

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
to co widać to nic, zabezpieczyć dla estetytyki i tyle.
kielichy tył należałoby sprawdzić, tam się dopiero dzieje.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Skoro korozję widać na zewnątrz, to co jest w środku, między blachami ?
Raczej to stamtąd pochodzi to co widać...:meh:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
nie ma co srac po krzakach tylko wycinać spawać spawy zacynować i konserwacja na to požniej Szpachla, szpachla i jeszcze raz SZPACHLA!!!!!!

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Spokojnie Vicia, pojeździ trochę to same mu się wytną spawy na jakimś dołku... i kielich wylezie...:D

Lukasz Orange

Początkujący
Punktów
0
Żeby rozwiać tą burzliwą dyskusję :)...
Byłem go obejrzeć. Tragedia.
Pas przedni przełożony z innego auta - ok (zniese) - ale krzywe podłużnice w części przedniej (nie zniese) no i ta korozja raczej nie do ogarnięcia. Tzn. wszystko trzeba by zrobić na nowo - cena nie adekwatna do stanu.
Ze zdjęcia, które przesłałem widać jak jest, a od dołu zabezpieczone bitumem i spod bitumu już widać rudą. Także dałem spokój.

Lubie rude :), ale nie takie...

Pozdrawiam

Do góry Bottom