• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Proszę o pomoc, mazda cx-9 Odpala i gaśnie.

H

henex1980

Witam. Nie nacieszyłem się długo autem, wczoraj kupiłem wspomniany model. Serwisowany do końca w mazdzie. Przebieg 280tys, Bez gazu ( narazie) U sprzedawcy odpalił na strzała, jechałem pół polski, odpalałem bez problemu. Auto postało noc i dziś z dzieckiem do szkoły a auto odpala i gaśnie, pochodzi może 3 sek. Nawet czasem nie tyle. Check żaden się nie świecił i nie świeci, jeden pilot miał ewidentnie słabą baterie i pomyślałem że może immobilizer jakiś problem robi.Poszedłem po drugi pilot i to samo, zmieniłem baterie , odpinałem aku na jakies 5 h i nadal to samo. Co jest grane? Proszę Was o pomoc. Auto w automacie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
H

henex1980

Temat do zamknięcia. Sprzedawca wspomniał sobie w porę że wskazanie paliwa potrafi przekłamywać i mają 2 kreski na skali nie miałem już paliwa.Sam miał dwie przygody w tym jedną na autostradzie i ściągał lawetę bo był przekonany że ma awarie a chodziło o brak paliwa:) Dziękuję za pomoc nawet tym którzy uznają ten model za wynalazek mazdy z zagadką fordowską:)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja tak w golfie w swoim mk1 mialem ale ten przeklamywal o cale czerwone pole rezerwy.tzn normalnie winno byc na czerwonym paliwo a tu sie okazalo ze juz pusto sucho jak na pustyni.

Tam jeszcze wskazówka jeszcze malo co na czerwone wlazla a ten sie juz dlawi prycho.

H

henex1980

he he, przekłamuje o dwie kreski. Czyżby nasi juz tam byli?
he he...
...i chodzi trzy sekundńy.
Fajna bryka.
Akurat Twoje myślenie to typowe stereotypy. Akurat auto ma ciągłość w historii i uwierz mi że do końca pod opieka ASO Mazdy co nie znaczy że wszystko jest ok a to wyznacznik bezawaryjności, solidności ale ciekawe czym Ty jeździsz bo widzę że komentować głupio to potrafisz bez dwóch zdań.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Fajna bryka ta Mazda. Ja se jeżdżę Clio 1.2 8V. Albo Pedziem 407 albo 307 też 2.0hdi, albo vw t4 2.4 albo Megane 1.5 dci albo Foresterem ST z 2000r. A ta Mazda, to fajna bryka, tylko pewnie trza by ją fachowo obsłużyć.
Alle ta Mazda już chyba lata także nima problemu henex.

widzę że komentować głupio to potrafisz bez dwóch zdań.
Weź no się naum polskiego... języka pisanego znaczy się.

Akurat auto ma ciągłość w historii i uwierz mi że do końca pod opieka ASO Mazdy co nie znaczy że wszystko jest ok a to wyznacznik bezawaryjności, solidności ale ciekawe czym Ty jeździsz bo widzę że komentować głupio to potrafisz bez dwóch zdań.

...albo nie pisz.

H

henex1980

Jeszcze w dodatku nauczyciel polskiego. . .

Fajna nie fajna. Pisze z telefonu i jak cos z bledami wychodzi to nie zdazylem poprawic. Tylko ze to nie jest teraz istota sprawy a twoje teksty szydercze.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom