• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Proszę o pomoc mobilnyserwis24h

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Witam.
Nie w warsztacie da się naprawić z kulturą techniczną naprawdę niewiele gdy wieje wiatr i sypie się piach. W warsztacie jest też nie łatwo, trzeba zamknąć drzwi.
W nocy nie kupi się części i w dzisiejszych czasach w razie awarii samochodu jest pomoc drogowa i samochód zastępczy.
Pozdrawiam.

Załączniki

• CIMG8613.jpg
    CIMG8613.jpg
    260,9 KB · Wyświetleń: 46
  • Wymiana zaworów.JPG
    Wymiana zaworów.JPG
    95,9 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1402
Proponuje się obeznac o zasadach KPiR
Lata temu podjezdzalem do klienta coś dlubnac,nic przyjemnego i szybko zrezygnowałem.Obecnie podjeżdżam i wspomagam tylko i wylacznie zaprzyjaznione serwisy samochodowe bo tam są jakieś warunki a i tak czasem jest problem.
Powiem krótko,niebedzie wam łatwo a na berlingu nie zrobicie praktycznie nic.
W nocy jak się komuś rozpadnie auto na drodze gdzieś to trzeba scholowac,na drodze nie wymienicie korbowodu jak wyjdzie bokiem.Dopiero przypadki zweryfikują jak ta działalność będzie prowadzona bo jak narazie to porywacie się z motyka na księżyc chyba że to ma to tylko polegać na bardzo zawężonym zakresie uslug ale to też ciężko będzie wyżyć z wymiany paska PK na drodze.
Temat do głębokich przemyśleń.

A

Anonymous123

Dla berlinga i skrzynki z narzędziami nie zakladal bym działalności.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Też tego jakoś nie widzę. Czy działalność ma się sprowadzać do doraźnej pomocy ludziom co im na autostradzie paliwa zabrakło? holowanie do najbliższego zjazdu? czy podłączenie pod kompa i sprawdzenie błędów?

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
serwis mobilny rozumiem ale dlaczego z berlingo Nie lepiej odrazu pomoc drogowa ? Nie zawsze auto da sie zrobić na ulicy? W warsztacie nieraz sie walczy po kilka dni aby doszukac sie sedna Proponuje Berlingo na autolawete zamienić i pomyśleć o jakieś nawet stodole na poczatek....

ŻonaMechanika

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pomorskie
Jeżeli chodzi o oleje to u nas takafirma je przyjmuje lub po prostu . Mieszkam na wsi tam taki olej jest na wagę złota.
Śniady dziękuję za pomoc i odpowiedzi

Pomoc drogowa odpada ,zjasnych przyczyn mają wytyczne długość lawety itp. Nie tylko autostrada ,ale tak jeździł nie raz tir robić na autostradzie. Co do przyjazdu części a od czego ma żonę ? On zamawia on-line przez stronę hurtowni ,jak się nie da ,że przywiozą mu na miejsce to mi napewno.
Czasem wyjazd do klienta to jego podwórkowa i np . Coś się zepsuło tam towar dojedzie. Przez lata wypracowane rabaty, chyba na reszcie się przydadzą

Może nieco końca objaśniam. Laweta odpada dlatego też ,że mąż współpracuje z laweciarzami i chyba sami wiecie co to znaczy. Tak naprawdę ,nikt nikogo nie lubi ,ale jak jest wspólny interes to Super.
Tu jest tak samo ,w razie co Warsztat jest gdzie zrobić auto ta sama osoba ma lawetę . Czytaj...rodzina .. czytaj ..lepiej brzmi. mobilny też dla tego ,że jest to coś innego.berlingo mówicie zło,a co powiedzieć Golf 2 i daje radę.
Nie trzeba odrazu wszystkiego mieć ?
Ps.
Jak ubezpieczyć autko ,w osobnej ubezpieczalni razem z zawartością?

Hmm co do auta.

A coś jak karetka ? Jest na sprzedaż u Nas w mieście . Jeździła ona w Niemczech .

https://sprzedajemy.pl/samochod-ambulans-karetka-poznan-6bea9f-nr7828027

Przestrzeń chyba ma dobrą. Tylko odkleic by ją się przydało.
Tylko nie za tą cenę co tu. Ale czy to by już było lepsze??

Ostatnia edycja:

ŻonaMechanika

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pomorskie
A jaki samochód pomieści był tą skrzynię taka na kółkach ,foto wrzucić nie mogę

Napiszecie mi co waszym zdaniem w mobilny powinno być,bo jeżeli to wszystko co ma w garażu to chyba sprinter będzie za mały na to. Stoję w garażu i myślę jak to włożyć nawet w sprintera nie da się .

Ostatnia edycja:

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
To może jeszcze z sobą namiot trzeba wozić? Widzę że wzorujesz się na kimś kto już coś takiego uskutecznia. Jak to naprawdę wygląda i jakie są rezultaty takiej działalności?

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Ja przy naprawie ciężarówek wszystko co mi potrzebne woze vw t5 L2H3.
Do berlingo wejdzie jedno koło od naczepy i koniec miejsca ;)

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Jedno zasadnicze pytanie, skoro mąż już robi takie żeczy na wyjazdach, to powinien wiedzieć co mu jest potrzebne i do czego może to pomieścić, a nie Ty. Ja rozumie że żona od papierkowej roboty, ale część praktyczna nie powinna cię interesowac.
Żona się pyta mechaników co będzie potrzebne mechanikowi że stazem- coś tu nie tak.

A

Anonymous123

Bo to może mąż nie wie wiec sie pyta jako zona zeby wstydu nie było.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
ja myske ze poprostu zona chciała by mężowi firmę rozkręcić i przy tym sie do pracy podlaczyc na Etat prawda jest taka gdybym miał za zone zus płacić to wole pracownika wziosc w to miejsce co mi swoje zarobi i na suebie na na warsztat a sprawy papierkowe i tak ksiegowa ogarnia i wcale to tak drogo nie wychodzi i bez obrazy dla zony mechanika.

ŻonaMechanika

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pomorskie
Robił ,ale szef byl skromny dosyć jeżeli chodzi o auto ,przecinak młotek i śrubokrety i jedziesz i kombinujesz.
Pracownik odpada bo duzy ZUS , ja mam swoja prace,ale sie zwalniam skoro mówicie,że na zlecenie trzeba te bph itp to odpuścimy ten pomysł.
Od przyszłego roku chyba ma być mały ZUS- 3 lata ciekawe czy to wejdzie w zycie czy nie.
Ma garaż ,ale jest niski nigdy rodzice nie myśleli,że tam będzie coś robione wiec jest długi i szeroki,ale niski. Np BMW X5 nie wchodzi ,max wejścia to jest sharan. Kanału nie idzie zrobić idealnie przechodzi tam gaz i inne rury.Wynajem drogi .Postawić nie ma gdzie.Pewnie będzie stawiał jak będziemy na swoim ,puki co on nie lubi dla kogoś pracować.Sami wiecie jak o jest u kogoś robić,a u siebie ?
Oferta jest na garaze,ale ceny? wynajem 5 tyś sam wynajem,a gdzie reszta kosztów.A tak co nam się podoba ekstra jest wynajem 15 tyś . Nas nie stać,nawet jak by mial te lawety to by musiał miec z 2 pracowników minimum,a nie ma.Oferty dla mechaników jest sporo przynajmniej u Nas,nie wie jak u Was ,tylko nie ma mechaników naprawdę.

On robi to z jedną skrzynką naprawdę jedzie i ma tylko jedną skrzynię ,a co w niej jest nie wiem.Co on robi nie wiem.Ale puki co on swój zysk dzieli na pół wiec słabo. To się na nazywa na zlecenie ,każą jedzie .A teraz czekam ja sobie na lawetę policyjna co mi złomka ściągną z trawnika i on tak sobie współpracuje ,na takiej właśnie zasadzie z lawetami .

to jest fajne ,ale jak się ma już rodzinę widać,że to jest za mało..

do tego taka żonę jak ja ;D;):D To tylko została działalność ..tak jestem skąpa ..tak będę miliard razy przeliczała wszystko by wyszło jak najlepiej. Dlatego,tez te pytania zadaję Wam doświadczonym mechaniką,pracownikom i właściciela.:rolleyes:

Ostatnia edycja:

ŻonaMechanika

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Pomorskie
13.11 warsztat mobilny ,mamy na ryczałt działa na razie bez księgowej .Usługi księgowe mieliśmy tylko na rozpoczęcie ,ale po krótkim kursie samemu można to ogarniać .Obroty różne są październik ,był dużo lepszy niż listopad chodź ten dopiero się zaczął .Najwięcej nocnych wyjazdów jest, w dzień tak średnio .
Obecnie inwestycja to strona internetowa .
A tak jest bilbord ,na samochodzie i ulotki po znajomych w firmach itp lokalnych rozdane.

Do góry Bottom