• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Prowadnice Zacisku bmw smarować czy nie

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
495
Miasto
Józefów
jak widać ^^

byłem u 4 mechaników i żaden problemu nie rozwiązał a wymienione pół samochodu, i grubo ponad 10k zł,
od jednego usłyszałem, że ten typ tak ma ( XD ) dopiero taka pierdoła pomogła jak nasmarowanie prowadnic,
nie powiesz mi, że jak prowadnicę trzeba wybijać prawie że młotkiem żeby wyszła z zacisku to tak ma być?
oni wszyscy twierdzili, że tam jest w porządku wszystko a jak widać nie było..

ale nie zamierzam się kłócić, może kogoś w przyszłości zbliży to do rozwiązania tematu wibracji w samochodzie,
Przypudrowałeś syfa a nie rozwiązałeś problemu/przyczyny ...
ale cóż, co kto lubi

tolus24

SuperMechanior
Punktów
87
Tak, jak wielokrotnie, to już było mówione.
Podstawa, to wyczyszczenie miejsca osadzenia gumek i oryginalne gumki.
Jeśli miejsce osadzenia, jest już tak spuchnięte, że się nie da, to wiadomo, że do wymiany ale ponieważ to są koszty, to wtedy w ruch idzie smar i zaczyna się dorabiane teorii, o tym, że trzeba smarować.
To samo z gumkami, kosztują grosze, nawet przy każdej wymianie klocków jakby trzeba ale i tak ludzie kupują zamienniki, które mają się nijak do oryginału i znów zaczyna się dorabiane teorii, że wszystko lipa i nie ma jak to posmarować sobie.
Czyli standardowo, mylenie skutków z przyczynami.
Swoją drogą, wszyscy narzekają na jakość części/nieskuteczność napraw, tylko ciekawe czemu, w statystykach hurtowni, największą sprzedaż mają najtańsze zamienniki.

Do góry Bottom