• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Przekładka aat z 100 do a6 czy pasuje?

qbab93

Nowy
Punktów
0
Witam, auto to a6 c4 2.5 aat z 94r. Od początku
Pewnego dnia wyjąłem z miski olejowej dwie podpory wału i padła decyzja o przełożeniu bloku, a że w okolicy był do kupienia aat z 100 i po oględzinach stwierdziliśmy, że są identyczne to zakup został zrobiony, silnik skręcony, pali od strzała tylko trzyma wysokie obroty a na desce pokazuje 800obr. Ok pierwszy pomysł czujnik położenia wału, spostrzeżenie trafione tylko, że w moim padniętym bloku czujnik sczytywał z wału a w kupionym bloku czyta z koła zamachowego. I tu pada moje pytanie czy jak wrzucę koło od 100 to bd ok? Może ktoś się z tym spotkał i mógłby mi podpowiedzieć bo nie chce jeszcze raz kupować bloku.

jemil

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Zaklików
a6 c4 jest na dwu masie a 100 aat to zwykłe koło miałbyś do zmiany koło z setki wraz z sprzęgłem i problem tłukącego dwu-masu by odpadł

qbab93

Nowy
Punktów
0
a czy sygnał wysyłany do ECU z tego koła db ok ? tłukącego dwumasu ?

według etki sprzęgła idą takie same :)

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
Witam.Możesz przekładać przerabiałem to u siebie i chodzi normalnie.A z tego co się orientuję to w aat nie ma dwumasu tylko w 140 km to chyba ael jak dobrze pamiętam.

jemil

Początkujący
Punktów
5
Miasto
Zaklików
audi a6 c4 to aat na dwu-masie 116km oraz aal również na dwu-masie 140 km

qbab93

Nowy
Punktów
0
Witam.Możesz przekładać przerabiałem to u siebie i chodzi normalnie.A z tego co się orientuję to w aat nie ma dwumasu tylko w 140 km to chyba ael jak dobrze pamiętam.
fajnie że trafił się ktoś kto to robił :D Jest dwumas - wykręcony :)
Rozumiem że docisk i tarcze zostawiłeś swoje ? :)

beny282

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Ruda Śląska
Witam.U mnie w a6 c4 aat nie było dwumasu chyba że już był kombinowany

Do góry Bottom