• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

punto 1.2 2012 brak pądów

Laskazpolski

Początkujący
Punktów
0
Witam mam taki problem wymieniłem silnik w pandzie 1.2 2012 rok wszystko pięknie ładnie wyjołem stary włożylem nowy przekręcam kluczyk kontrolki sie świecą próbuje odpalić i nagle wszystko mi zgasło i brak prądów , nawet jak podłączam akumulator to nawet nie zaiskrzy czy ktos moze mi cos podpowiedzieć co mogło sie stać z góry dzięki...

Laskazpolski

Początkujący
Punktów
0
witam mała pomyłka to jes panda

sprawdziłem wszystkie masy i są ok dałem nowy akumulator i dalej nic

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Nie masz gdzies dobrego styku , pewnie jakas masa . I jesli je sprawdzałeś to poprostu zle

Laskazpolski

Początkujący
Punktów
0
ale jak podłącze ekstra kabel do plusa i dotkne nadwozia to mi iskrzy więc masa chyba jest

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
ale jak podłącze ekstra kabel do plusa i dotkne nadwozia to mi iskrzy więc masa chyba jest

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
nie wiem jak jest w Pandzie ale niektóre auta mają dwa przewody plusowe przykręcane do rozrusznika ,może ten cieńszy jest zerwany lub nie podłączony , a jeżeli sprawdzić masę silnika to podać przewód dodatkowy z minusa akumulatora na silnik a nie na nadwozie a nie iskrzyć plusem

Lechtak

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
244
Miasto
Wrocław
nie wiem jak jest w Pandzie ale niektóre auta mają dwa przewody plusowe przykręcane do rozrusznika ,może ten cieńszy jest zerwany lub nie podłączony , a jeżeli sprawdzić masę silnika to podać przewód dodatkowy z minusa akumulatora na silnik a nie na nadwozie a nie iskrzyć plusem

I to jest prawidłowe działanie

Ostatnia edycja:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
To lepiej przemostkuj kablem rozruchowym mase z bieguna aku do skrzyni i nadwozia.

Do góry Bottom