• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pytanie do wszystkich właścicieli warsztatów serwisujących klimatyzację, gdzie kupujecie czynnik i za ile

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
Auto partner teraz 1700 brutto, jakiś Czesiek dzwonił ostatnio też i proponował " bez recepty, hehe " po 900

matus1014

SuperMechanior
Punktów
203
Ja biorę z Wawra mam sprawdzone miejsce , 750zl butli starej nie trzeba oczywiście bez kwitu . Z kwitem jest problem bo co roku musisz raportować do urzędu ochrony klimatu czy innego dziadostwa

vwvzzz

SuperMechanior
Punktów
22
Miasto
Betonów
Przez granice kierowca legalnie może przewiezc 2 butle 5kg gazu r134. Nie wszyscy to wiedzą a warto. Bo taki gaz z Bośni przywieziony autokarem wycieczkowym kosztuje w przeliczeniu na nasze 69zł. Sześcdziesiąt dziewięć złotych, nie sześccet dziewięćdziesiąt. Dała nam Łunia?

Tymczasem dosżły mnie słuchy, żę za wschodnią granicą przyklepano, że nowe ładzianki bedą w sprzedaży bez ABS i Airbag, normy ekologiczne zostały anulowane i mają je w zadzie, a to czy auto spełnia jakieś normy czy nie i czy moze być dopuszczone do ruchu czy nie, ustala i przyklepuje pastwowa komisja. Słyszeliście coś o tym?

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1596
Słyszeliśmy. Ruscy nie umieją swoich wyprodukować, a nikt im nie sprzeda.

Tylko szkoda, że brakuje im poduszek powietrznych i sterowników abs a nie elektroniki do dronów i innych elementów do broni...

Rozumiem, że wojna to najlepszy biznes i najbardziej dochodowy handel międzynarodowy. Ale wqrwia mnie ta dwulicowość. politycy drą sie: my jesteśmy za Ukraina i wprowadzamy sankcje dla Rosji. I dlatego przestajemy im dostarczać keczup i majonez do burgerów. A ten sam kraj sprzedaje im broń przez jakieś zapadłe kraje z Afryki i Azji.

Do góry Bottom