• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pytanko

Evirek

Początkujący
Punktów
1
Jeśli zły dział proszę o przeniesienie ;)
Witam, szkołę jaką wybrałem to zsz mechanik samochodowy ale mam pytanie czy nie bardziej opłacało by się zrobić elektromechanika. Sprawa wygląda tak, w obecnej sytuacji mam duże doświadczenie w mechanice jak na swój wiek.I nie wiem czy dobrze zrobiłem wybierając mechanika, jednak bardziej mnie interesuje wymiana różnych podzespołów silnika niż wymienianie żarówek w stacyjkach lub bezpieczników (chociaż umiem to i to) czyli bardziej mnie ciągnie do mechaniki ale i z elektromechaniką też bym sobie poradził po jakiś tam kursach. I mam pytanie czy jest możliwość posiadania tytułu mechanika i elektromechanika ? Jeśli tak to w jaki sposób, bo jak wiadomo za parenaście lat będą obecne w Polsce na sprzedaż samochody elektryczne (na 1 ładowaniu do 500km, tak czytałem),jakieś nowoczesne chybrydy itp. Więc nie chce zrobić głupoty żeby za pare lat nie żałować z tego wyboru więc dla lepszego wykształcenia i znalezienia szybszej i lepszej pracy mieć dwa tytuł. Wiadomo mechanik potem praca a w między czasie dodatkowa szkoła. Mi nie chodzi żeby się nauczyć tej elektromechaniki (bo to dla mnie nie problem) tylko żeby mieć to na papierku że mam to i to ukończone i 2 tytuły. Jakieś pomysły z góry dzięki.
Pozdrawiam ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja mam elektromechanika po zsz i mechanika po technikum wieczorowym na podbudowie zsz

Evirek

Początkujący
Punktów
1
Czyli na papierku masz wykształcenie średnie i tytuły mechaniki i elektromechanika ?

A jeszcze się zapytam czy jest jakieś w Polsce technikum wieczorowe elektromechanik. Bo złożyłem papiery na mechanika a chciałbym zmienić na elektromechanik a potem techniku wieczorowe tylko u mnie w szkole na ten kierunek (jakiś wielozawodowy) jest miejsc 29 a osoby wybierajace ten kierunek wielozowaodowy ( min. elektromechanik) chętnych jest 32 a wielokrtonemu wyboru jakieś 50 (takie awaryjne składanie papierów) i czy jest szansa że się dostane ?

Ostatnia edycja:

dobolsgarage

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
74
Miasto
Poznań
pl-pl.facebook.com
Z egzaminu Czeladniczego po ZSZ masz dyplom ukończenia w zawodzie elektromechanik pojazdów samochodowych. Po technikum np wieczorowym masz Technik mechanik obsługi pojazdów samochodowych. To czy się dostaniesz zależy od szkoły ,w której składasz dokumenty tutaj nikt Tobie nie odpowie na to pytanie. Trzeba być dobrej myśli.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Dobromir też ma takie papiery jak ja :D w końcu kolega ze szkolnej ławy.
Czyli na papierku masz wykształcenie średnie i tytuły mechaniki i elektromechanika ?

A jeszcze się zapytam czy jest jakieś w Polsce technikum wieczorowe elektromechanik. Bo złożyłem papiery na mechanika a chciałbym zmienić na elektromechanik a potem techniku wieczorowe tylko u mnie w szkole na ten kierunek (jakiś wielozawodowy) jest miejsc 29 a osoby wybierajace ten kierunek wielozowaodowy ( min. elektromechanik) chętnych jest 32 a wielokrtonemu wyboru jakieś 50 (takie awaryjne składanie papierów) i czy jest szansa że się dostane ?

Do góry Bottom