• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Radio Android do citroën

Piotr75

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Liszyno
Witam mam mały problem z radiem à mianowicie, kupiłem na Aliexpres radio marki junsun i po trzech dniach od zamontowania ekran nie ma obrazu ale radio gra i reaguje na dotyk. Czy ktoś miał może podobny problem? Pisałem meila da sprzedawcy ale się nie odpowiada. Co robić?

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Witam mam mały problem z radiem à mianowicie, kupiłem na Aliexpres radio marki junsun i po trzech dniach od zamontowania ekran nie ma obrazu ale radio gra i reaguje na dotyk. Czy ktoś miał może podobny problem? Pisałem meila da sprzedawcy ale się nie odpowiada. Co robić?
Usiądź i płacz. Tak to jest jak się kupuje na ali elektronikę . Chytry traci dwa razy.

Piotr75

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Liszyno
Jak dla ciebie 1000 to jest tanio to nie ma więcej pytań. Dzięki za pomoc

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Jak dla ciebie 1000 to jest tanio to nie ma więcej pytań. Dzięki za pomoc
A co to jest 1000 na nawigację z full wypasem zapewne? To jak na waciki. Tak po za tym sprawdz pin podswietlenia nawigacji na kostkach

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Jeśli fabryczne nawigacje kosztują po 10 tys. zł i waza 1,5 kg , a z ali 1000 zł i wazy 0,5 kg to chyba coś musi być na rzeczy , a obydwie są produkowane w tej samej fabryce w chinach .

Piotr75

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Liszyno
Cos jest nie tak bo jak poruszam kostka w radiu to coś nie łączy,oraz zauważyłem wczoraj że jak wyjolem radio to pod innym kątem coś widać tylko jest to strasznie jasno. Będę szukać dalej bo Ali ma to gdzieś i nie odpisują na moje meile
Automatyczne połączenie postów:

Jeśli fabryczne nawigacje kosztują po 10 tys. zł i waza 1,5 kg , a z ali 1000 zł i wazy 0,5 kg to chyba coś musi być na rzeczy , a obydwie są produkowane w tej samej fabryce w chinach .
Tak ale do mojego samochodu nie ma innego fabryczego radia a GPS mają aktualizacje ostatnia z 2016 r. Może coś polecisz do mojego auta citroën c crosser 2010r

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Jak chcesz dobrą navi to kup telefon z androidem zainstaluj googlem maps i będziesz szczęśliwy i wydasz mniej pieniędzy .
Twój samochód to tak naprawdę mitsubishi outlander ze znaczkiem citroena .

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Cos jest nie tak bo jak poruszam kostka w radiu to coś nie łączy,oraz zauważyłem wczoraj że jak wyjolem radio to pod innym kątem coś widać tylko jest to strasznie jasno. Będę szukać dalej bo Ali ma to gdzieś i nie odpisują na moje meile
Automatyczne połączenie postów:

Tak ale do mojego samochodu nie ma innego fabryczego radia a GPS mają aktualizacje ostatnia z 2016 r. Może coś polecisz do mojego auta citroën c crosser 2010r
Skoro twierdzisz, że jak ruszasz kostką i coś nie tak bo łączy potem nie to masz 2 mozliwośći:

1 opcja, twoje konektorki juz są tak wyrobione, ze należy albo je podgiąć, wymienić lub przeczyścić kontaktem do elektroniki
2 opcja wada fabryczna na złączach między kostką ISO a płytką drukowaną

Po za tym kto w tych czasach używa nawigacji samochodowej ? Mam na myśli osoby prywatne ( nie firmy czy kierowców zawodowych)

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
575
Miasto
Podkarpacie
Mój teść jeździ na zagranicznych trasach i używa navi z oddzielnego tabletu . Radio służy do słuchani muzyki .

Piotr75

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Liszyno
Temat zamykam radio wymienione na nowe na gwarancji. Wada fabryczna. Trochę to trwało ale warto było. Jeż śmiga.