• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ranking podnośników i potencjalne problemy z nimi

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Kloit777 ogarniam takie podnosniki możesz pisać pw

A ty kolego niestety masz nieszczelne siłowniki i ci się zapowietrza układ

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Kloit777 ogarniam takie podnosniki możesz pisać pw

....
To powiedz mi jeszcze taką ciekawostkę na którą Niemiec nie potrafił mi odpowiedzieć:dlaczego ten podnośnik jest takiego koloru skoro Hofann wszystkie podnośniki wypuszcza w niebieskim kolorze ?
Na tym moim jest oryginalny kolor.
Pytam bo ktoś mi powiedział pewną teorię na temat tego koloru Hofmann-a ale jakoś nie chce mi się w to uwierzyć ;):)

Ostatnia edycja:

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
Pytanie czy z jednego z nich wydobywa się olej przy max podniesieniu czy jeszcze nie ?

Co do koloru to nie mam pojecia☺ ale kolor to mało istotna kwestia

mejson

Bywalec
Punktów
9
To powiedz mi jeszcze taką ciekawostkę na którą Niemiec nie potrafił mi odpowiedzieć:dlaczego ten podnośnik jest takiego koloru skoro Hofann wszystkie podnośniki wypuszcza w niebieskim kolorze ?
Na tym moim jest oryginalny kolor.
Pytam bo ktoś mi powiedział pewną teorię na temat tego koloru Hofmann-a ale jakoś nie chce mi się w to uwierzyć ;):)
Często aso np. vw/audi lub bmw mają całe wyposażenie w takim kolorze zamawiane bezpośrednio u producenta. Ewentualnie firma pośrednicząca w sprzedaży sprzętu warsztatowego zamawia u producenta maszyny w wybranym przez siebie kolorze i sprzedaje je pod własną marką.

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
Nie z żadnego nie wydobywa się właśnie nic stan oleju hydraulicznego jest wszystko ok i nie wiem czym to może być spowodowane

SUWrzeszów

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Rzeszów
To jest pewne że przez siłowniki się to dzieje ☺ kwestia jak często musisz go prostowac zaworem w skrzyni sterujące

Promotor

Gaduła
Punktów
5
Miasto
Pułtusk
Średnio raz w tygodniu czasem rzadziej nie wiem od czego to zależne. Ale jak auto stoi podniesione na podnosniku 2 dni przez weekend zachodzących w poniedziałek opuszczamy po złożeniu i lewy najazd jest 3 cm wyżej od ziemi zaraz opuszczę auto stoi w sumie od wczoraj ale może będzie to samo to zrobię foto

Zjechalem poprzednim autem było wszystko ok. Wstawiam drugie podnoszę u lewy nie wystartował równo z prawym . Jak na foto

Załączniki

• 20170511_122122.jpg
    20170511_122122.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 41

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
A jak myślisz skąd taka różnica w cenie ? Czy aby nie dlatego, że jeden produkowany jest w Europie a drugi w prowincji xy na dalekim wschodzie ? Cudów nie ma !

Do góry Bottom