Ile taka operacja mniej więcej kosztuje? Orientujesz się ? Czy gra jest warta świeczki wogule?Reflektory, LCM pod xenon, czujniki na wahaczach przód i tył + wiązki do LCMa, zderzak i spryski lamp razem z całą instalacją. Wtedy możesz powiedzieć, że jest dobrze i że w ogóle przegląd dostaniesz.
Stary właściciel mi pisze że soft jest wgrany, to może instalacji też jest przerobiona (jak to mogę sprawdź?) ,na zderzaku też mam spryskiwacze , choć go nie ściągałem nie patrzyłem czy jest jakaś pompka czy zbiorniczek (trudno mi powiedzieć),tylko nie wiem czy to będzie wszystko ze sobą grałoNie wiem ile teraz lampy, ale LCM to około 300-350, czujniki koło 50-100 za sztukę, zderzak pod spryski, zbiorniczek z pompką i przewodami koło tysiaka za wszystko. Potem wtyczki i zabawa z kablami i kodowaniem. Myślę, że cała impreza to lekko 3000 + lampy. Jakbyś polował dłużej na graty albo kupował jakieś w gorszym stanie, ale sprawne, to z 500-700 do urwania. Tak czy siak, żeby to zrobić z jajem, to tanio nie będzie.
w ogóle przegląd dostaniesz.
A warto? Nie lepiej włożyć dobre żarówki LED? Co chcesz osiągnąć? Twoje słabo świecą ?Ile taka operacja mniej więcej kosztuje? Orientujesz się ? Czy gra jest warta świeczki wogule?
A warto? Nie lepiej włożyć dobre żarówki LED? Co chcesz osiągnąć? Twoje słabo świec
Świecą w miarę okej ,tylko chodzi mi o fakt czy by mi się to opłaciło ,bo mam okazję kupienia reflektorów które będą w moim samochodzie wyglądały idealnie ,ale niewiem czy nie stracę tylko nerwów na montażu tych lamp ,i zrobić tak jak mówisz że wstawić ledowe i jeszcze przyciemnić klosze i wyjdzie podobny efektA warto? Nie lepiej włożyć dobre żarówki LED? Co chcesz osiągnąć? Twoje słabo świecą ?
Soft w LCM nic nie zmienia, hardware też jest inny.@arni_poznań to Led są legal w lampach gdzie masz homologacje na żarówkę?? Przecież Led w lampie nie trzyma swiatlocienia po za tym efekt jest marny bo nic nie widać oprócz znakówA warto? Nie lepiej włożyć dobre żarówki LED? Co chcesz osiągnąć? Twoje słabo świecą ?
Gdybyśmy mieli się trzymać homologacji to żadne auto w pl by nie mogło jeździć@arni_poznań to Led są legal w lampach gdzie masz homologacje na żarówkę?? Przecież Led w lampie nie trzyma swiatlocienia po za tym efekt jest marny bo nic nie widać oprócz znaków
bo nie wszystkie części zamienne mają homo, a jeśli chodzi o światło cień to masz rację, ryzyk fizyk, dlatego piszę żeby kupić ledy dobrej firmy np Philips, może będą świecić ok, lepiej wydać te dwie stówy i je wtopić niż grube tysiące złotych na xenony, które tak naprawdę nie mają jakichś super właściwości świetlnych, dla samego fajnego wyglądu nie warto ich montować, takie jest moje zdanieNie widziałem takiej kombinacji ale jedno co wiem to że tanie żarówki LED mogą się nie zmieścić w lampie bo są za długie ale myślę że ledy dobrej jakości są krótkie i spokojnie zmieszczą się za przesłoną, tym samym światło powinno być ok, tutaj też muszę wspomnieć że kolega w citroenie c3 kupił i zamontował tanie ledy no i się nie zmieściły@arni_poznań
A jak wyglada padanie swiatla z retrofitu LED + lampa z soczewka?
Będę miał to do uwadzeNie widziałem takiej kombinacji ale jedno co wiem to że tanie żarówki LED mogą się nie zmieścić w lampie bo są za długie ale myślę że ledy dobrej jakości są krótkie i spokojnie zmieszczą się za przesłoną, tym samym światło powinno być ok, tutaj też muszę wspomnieć że kolega w citroenie c3 kupił i zamontował tanie ledy no i się nie zmieściły