• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rejestracja auta

Hubiś2003

Nowy
Punktów
0
Miasto
Tarnow
Witam .. mam 14 lat i remontuje samochody... moze zle to brzmi ale to prawda.. naprawiam głownie stare samochody ... mam na oku wartburga tylko jest problem jeszcze nigdy nie kupowalem samochodu bez papierów... jak jest z rejestracją tego. . . Czy da się to wogole zarejestrować? Dziekuje z gory za pomoc

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Samochodu bez papierów nie zarejestrujesz.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Oczywiście, że zarejestrujesz tylko na żółte blachy:D

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
auto musi mieć 25 lat i dany model musi być nie produkowany od 15 lat. Rzeczoznawca ocenia czy auto się nadaje do tego by zać mu status auta zabytkowego. Trupa na żółte blachy nie zarejestrujesz.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
I wiedz o tym ze po zarejestrowaniu zabytka w połowie juz on nalezy do panstwa.Cokolwiek bys chciał zrobic tomusisz miec na to zgode.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
I wiedz o tym ze po zarejestrowaniu zabytka w połowie juz on nalezy do panstwa.
i to jest właśnie to „Liga broni, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi.” zamiast liga, wstaw "państwo", zamiast "nie zdradzi" wstaw "ma cię w dupi..." to jest właśnie Polska :( kupisz i zrobisz stare auto, państwo się upomni, ale jakby ono stało i rdzewiało i nie miało właściciela, to nawet by się nie zainteresowali. to samo, jak kupisz stary zdewastowany budynek i chcesz zrobić remont lub wyburzyć, zaraz zjawi się konserwator i dopier.... :mad:

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
680
Miasto
WLKP
Kolega ma zabytkowy wóz i jak mi opowiadał o tych pojebanych przepisach to sie smiałem.

Do góry Bottom