• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Captur brak świateł mijania

przemol1987

SuperMechanior
Punktów
8
Witam. Miał ktoś z was juz do czynienia z taką usterką? Wszystkie światła oprócz mijania działają. Konrolka na desce świeci się po właczeniu świateł mijania. Bezpieczniki sprawdzone pod kierownicą i przy akumulatorze wszystkie są dobre a mimo to nie podaje prądu na żarówki. obok skrzynki z bezpiecznikami pod kierownicą jest moduł bcm o nr. 284B18503R. czy to on steruje tymi światłami? tylko że wyjałem wszystkie wtyczki z niego a pozostałe światła dalej można było właczyć wiec chyba to wyklucze. Możliwe zeby coś ze skrzynką z bezpiecznikami coś było nie tak? znalazłem jeszcze moduł emm nr. 231a04792r. Moze to on za to odpowiada?

Ostatnia edycja:

przemol1987

SuperMechanior
Punktów
8
Nie. Nie jest po dzwonie wlasnie. Swiatla nagle zgasly. I szczerze mowiac nie wiem juz o co chodzi. Obstawiam ze cos sie upalilo w jakims module ale 100proc pewnosci nie mam

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Pytanie z serii tych głupich, ale czasem potrzebnych- żarówki na pewno dobre i kostka dobrze siedzi? Może wykrywa, że nie ma żarówki i sterownik nie pozwala dać napięcia na kostkę?
Ja bym przeszedł całą drogę od żarówki w głąb, może gdzieś jest jakaś zielona kostka ( przypadek z w203, pompka paliwa nie działa, poprzedni mechanik wymienił, ale dalej martwa, przy zbiorniku była kostka z upalonym pinem)

przemol1987

SuperMechanior
Punktów
8
Dzieki za podpowiedzi. kupilem na sztuke drugi przelacznik zalozylem i wszystko gra. Takze temat do zamkniecia.

Do góry Bottom