• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault clio 1.2 , immo + centralny zamek

voyager1956

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Skierniewice
Problem znany użytkownikom tego cudactwa lecz bardzo denerwujący gdy człowiek się spieszy a tu autko nie odpala lub centralny zamek odmawia posłuszeństwa.
Podchodzisz do samochodu wciskasz pilota a centralny nie reaguje , zostaje ręczne otwarcie co idzie przeżyć. Już lekko podminowany wsiadasz przekręcasz kluczyk i lampka immo zaczyna szybko migać i już wiesz ,że kluczyk nie komunikuje się z czytnikiem lub nie gaśnie wcale ( wiesz że komp. ) cofasz kluczyk wciskasz na pilocie przycisk i przekręcasz kluczyk i lampka immo zgaśnie jak należy i można odpalać autko, ruszasz zadowolony choć zaniepokojony, docierasz do celu , wysiadasz , wciskasz przycisk na kluczyku a centralny odmawia zamknięcia co już cię wyprowadza z równowagi, w odruchu desperacji zamykasz autko recznie posyłając mu parę niecenzuralnych słówek i gonisz do roboty. Wracasz wszystko działa, to zadowolony masz udane popołudnie , następny dzień bez uwag, mija parę dni i cyrk się powtarza.
Teraz co było zrobione:
- naładowany akumulator
- wymieniona bateria w pilocie
- wymieniony mikroprzełącznik w pilocie
- wymieniona pętla indukcyjna przy stacyjce
- po wymianie pętli zaczął fiksować centralny zamek ( prawdopodobnie trzeba zakodować ponownie centralny , tylko jak?)
Pytanie, gdzie szukać przyczyny bo sprawa przestała być zabawna a to zanana przypadłość tego maleństwa.

Punktów
0
Kolego, jeśli jeszcze nie rozwiązałeś swojego problemu, poniżej procedura:

CLIO II, KANGOO & MASTER RF RESYNCHRONISING / resynchronizacja / ponowne programowanie pilota centralnego zamka Renault Clio, Kangoo, Master
1. Turn Ignition OFF / wyłącz zapłon

2. Press the central door locking button for more than 5 seconds. Note :
the door should lock then unlock / Naciśnij przycisk centralnego ryglowania (ten obok lewarka biegów) na ponad 5 sekund - drzwi powinny się zaryglować i odryglować

3. When this happens, 10 seconds is allowed and the immobiliser warning
light illuminates / od teraz masz 10 sekund na programowanie kluczyka - lampka immobilizera świeci się na desce

4. Press the remote control once, the doors should lock and unlock / naciśnij przycisk ryglowania na pilocie kluczyka - drzwi powinny się zaryglować i odryglować

5. Repeat for second remote if required / powtórz dla zaprogramowania kolejnego kluczyka/pilota - u mnie nie zadziałało, musiałem powtórzyć CAŁĄ procedurę.

6. Check the remote control unlocks and locks the doors / sprawdź działanie pilota/ów

Ala i As

Nowy
Punktów
0
Miasto
Frasdorf
Mam problem zmieniłam baterie w pilocie do Land Rover Freelander. Nie moge uruchomić auta. Proszę o pomoc, co mam zrobić?

andrev2222

SuperMechanior
Punktów
1
Załóż dodatkowo plecionkę, autko odżyje i nie będzie denerwować :) Pozdro

Do góry Bottom