• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Clio 1.5dci - kontrolki stop świec i silnika podczas przyspieszania

tmaxx88

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Podkarpackie
Witam, jako że dużo mi pomogliście już na forum, pokuszę się o kolejne porady, tym razem problem mam w renault clio 1.5dci 2001r. Problem jest rano z odpaleniem potrzebuje żeby trochę ją kręcić. Na komputerze występuje błąd za słabe ciśnienie na listwie wtryskowej. Podmieniane były już 3 pompy i te czujniki od bodajże ciśnienia. Wtryskiwacze sprawdzane były przelewowo, które lały znów były podmieniane, dodam że metodą prób i błędów podmienianych było już 8 innych wtryskiwaczy. Raz były kodowane raz nie po to aby sprawdzić jak będzie sie motor zachowywał. Problem polega na tym że jak już odpali jest w miarę OK, podczas jazdy też oprócz tego że na biegach 2,3,4,5, podczas gdy pedał gazu wcisnę do końca zapalają sie kontrolki stop świec i chceck....Na 1 biegu tego nie ma żebym nie wiem jak piłował motor. Samochód ani nie traci na mocy w tym czasie ani go nie dławi nic się nie dzieje, tylko te kontrolki. Denerwuje mnie to bo chciałem ją sprzedać ale przed tym muszę to zrobić. Proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Niedostatek cisnienia w szynie, nie na tyle duzy zeby wylaczyc motor ale na tyle duzy zeby sygnalizowac awarie. Zacznij od filtra i sprawdzenia czy nic nie przytkalo sie w baku, najpewniej czeka Cie wymiana zaworow przelewowych i ewentualna naprawa pompy.

Zrob te wtryski, problem z glowy. Ok 1,5k za 4 sztuki.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Miałem podobny problem, komplet wtryskow i pompa, zakodowane wszystko i śmiga. klient kupił i miał różne wtryski i były takie błędy

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
W sumie niektore wtryski moga nie smigac jak trzeba ale to kwestia kultury pracy. Trzymac cisnienie powinny wszytskie.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Miałem podobny problem, komplet wtryskow i pompa, zakodowane wszystko i śmiga. klient kupił i miał różne wtryski i były takie błędy
Na kodowanie Renia nie jest uczulona , ale co do reszty , to popieram AutoKlinika Wasiewicz.Tylko że jeśli auto od starszego dziadka - to te problemy zaczynają się żadko przed 300 tyś.

Do góry Bottom