• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault Kangoo 1.2 16v 2003 rok problemy z czujnikiem wału korbowego.

skwar

Początkujący
Punktów
0
Popropszono mnie o pomoc Kangoo nie odpalało , właściciel wymienił czujnik wału korbowego i tu zaczynają się problemy.
Podłączyłem się do samochodu a tu błędy immobilizer żle zakodowany kluczyk - cewka - brak połączenia z ECU , wykasowałem błędy
i nie powraczją przy próbie odpalenia - Autocom pokazuje w parametrach aktywny i włączony immobilizer a mruga cały czas kontrolka
czerwone kółko .Zapisały Się taż błędy DF025-czujnik położenia koła zamachowego zanika sygnał zębów - DF135 czujnik położęnia
hamulca - oba błędy nieciągłe tymczasowe a nie można ich wykasować nawet na chwile , doskonale rozumiem że powróciłyby przy próbie
odpalenia. Jest to czujnik dwupinowy indukcyjny zasilany 5V ze sterownika a na obydwóch pinach mam napięcie 2.1V przy rozruchu rośnie
2,5V -zwarcie ? ale powinienem mieć wtedy wszędzie 5V. Nie mogę podejrzeć czujnika w Autocomie i w Launch. Czegoś nie nie wiem coś
przegapiłem proszę o pomoć. Podłącze się w sobotę Clipem i zobaczymy , tam też jest funkcja dopasowania czujnika ponoć tak powinno
się robić. Podejrzewam też , że będzie trzeba zakodować kluczyki. Najważniejsze jakie powinno być napięcie na czujniku?

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
Czujnikowi daj spokoj, jak ograniesz immo jak pisal Marek to bedzie ok z tym czujniczkiem.

Do góry Bottom