• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Renault megane 1.6 8v 96r problem z odpalaniem

cristiano88

Początkujący
Punktów
0
Witam, Panowie i Panie mam męczący problem :/ Próbując odpalić auto, silnik odpala ale za sekunde gaśnie. Udaje się odpalić dopiero za którymś razem z kolei gazując przy odpaleniu. Czy ktoś mniej więcej móglby mnie pokierować co robić w takiej sytuacji? Podejrzewam, że może przyczyna tkwi w immobilizerze ale to tylko podejrzenia :/

A

autozibi

Sprawdź układ zasilania paliwem ..... ciśnienie paliwa , filtr paliwa , pompa paliwa .

cristiano88

Początkujący
Punktów
0
Odnośnie tych spraw to były sprawdzane dwa dni temu przez znajomego i twierdzi, że jest ok pod tym względem..świece i przewody wymieniane, filtr oleju, uszczelki itp .. pod względem mechanicznym podobno jest ok :/

dawid5

SuperMechanior
Punktów
35
Witam, Panowie i Panie mam męczący problem :/ Próbując odpalić auto, silnik odpala ale za sekunde gaśnie. Udaje się odpalić dopiero za którymś razem z kolei gazując przy odpaleniu. Czy ktoś mniej więcej móglby mnie pokierować co robić w takiej sytuacji? Podejrzewam, że może przyczyna tkwi w immobilizerze ale to tylko podejrzenia :/
a pompa
witam a pompa paliwa co

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Sprawdziłbym jeszcze czujnik położenia wału.

mateuszsq

Początkujący
Punktów
1
morze być zapchany filtr paliwa , sprawdź tez ciśnienie pompki paliwa

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
mateuszsq ten gość jest moim idolem xD przepisuje to samo co ktoś napisał używajac innych słow xD nie ma pojęcia za ch..a xD i zastanawia mnie czy chce się oczytać forum aby później jechać i wkurwiać mechanika udawając mądrzejszego czy tylko nabija posty xD

gosiek0012

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z Renault Megane Scenic 97r. Wczoraj wiadając do auta nie mogłam go odpalić, ponieważ nie wyłączył się immo. (drzwi otworzyłam kluczykiem) myślałam, że to wina baterii, więc zostały one wymienoine, nie pomogło (dodam, że wtedy przy naciskanu świeciła się normalnie czerwona dioda). Poszłam do elektromechanika, który cośtam w kluczyku zlutował i działał... do dzisiaj !!! Dzisiaj miałam podobna sytuację tylko teraz nie zawsze zapala się ta czerwona dioda i czasem działa czasem nie... Czy pomoże mi ktoś w czym może być problem i jak go rozwiązać ???

Do góry Bottom