Muminek
SuperMechanior
- Punktów
- 70
hej mam taki temat jw renault scenic rx4 wersja z silnikiem 2.0 140KM , dokonało się pękniecie paska rozrządu pewnie za pomocą paska klinowego jak to się ponoć często zdarza( pisze ponoć bo jakoś specem od renault nie jestem- trochę czytałem ;-)), ale tak się zastanawiam czy jest sens teraz reanimować ten silnik (ponoć dobrze chodził ,hmm ale już sie nachodził i musiał odpocząć;-) ) w sensie głowicę bo myślę że dół jest ok (jeszcze stoi ''w kawałku" i nie wiadomo jak to wygląda w środku- wiem wiem że nikt nie jest jasnowidzem ale..)
i jakie były by realne koszty takiej reanimacji- może ktoś to robił już i podzieli się wiedzą
Hipotetycznie zakładam że: planowanie głowicy i zawory , nowy pasek rozrządu pewnie rolki i pompa wody też , jakieś uszczelki (kpl.) nowy olej ,filter, płyn dałbym radę się zmieścić w 2000pln (no i + robota rzecz jasna do tego) czy może przekładka silnika (który też nie jest tani tzn ok.1500pln tak na szybko)
Hmm???
ps było kilka różnych silników 2.0 benz w renault( chodzi o lata <2000 )
i jakie były by realne koszty takiej reanimacji- może ktoś to robił już i podzieli się wiedzą
Hipotetycznie zakładam że: planowanie głowicy i zawory , nowy pasek rozrządu pewnie rolki i pompa wody też , jakieś uszczelki (kpl.) nowy olej ,filter, płyn dałbym radę się zmieścić w 2000pln (no i + robota rzecz jasna do tego) czy może przekładka silnika (który też nie jest tani tzn ok.1500pln tak na szybko)
Hmm???
ps było kilka różnych silników 2.0 benz w renault( chodzi o lata <2000 )

)