michal19885
Początkujący
Czy jak popsujesz immo to kontrolka się zapali?Dbam o swoje auta i lubię jak są sprawne w 100%, irytuje mnie to.
Czy jak popsujesz immo to kontrolka się zapali?Dbam o swoje auta i lubię jak są sprawne w 100%, irytuje mnie to.
niestety nie, ja to zawsze mam szczęście. U mnie nie może się uszkodzić nic normalnego, zawsze jakieś cudaCzy jak popsujesz immo to kontrolka się zapali?

A auto po wywołaniu usterki immo odpala?niestety nie, ja to zawsze mam szczęście. U mnie nie może się uszkodzić nic normalnego, zawsze jakieś cuda![]()
Nie. Już pisałem że tam nie ma żadnego emu, jak go kupiłem wszystko grało, z czasem zauważyłem że kontrolka przestała migać.A auto po wywołaniu usterki immo odpala?
takCzyli jak wywołujesz usterkę immo to dioda i tak się nie zapala?
pisałem już że UCH podmieniałem, kupiłem taki sam za grosze, skopiowałem EEPROM, podpiąłem i ........ nicNo to chyba pozostaje Ci nauczyć się z tym żyć xD Na ten zegar chyba już wszystko idzie po CAN, więc albo jest problem z nim, albo z UCH.
kontrolka bez zmian, auto odpaliło od strzała. Myślisz że dioda immo sterowana jest przez CAN?Nie, widocznie ECU nadaje coś do licznika po Can. Sprawdzałem wieczorem oscyloskopem i po wyłączeniu zapłonu can jest w stanie recesywnym ale i tak cyklicznie wysyła coś , na Can L Sygnał jest obniżony, Po włączeniu zapłonu wykreas Can wygląda całkiem dobrze, na Can L jest małe zakłócenie.Czyli jak dobrze rozumiem, nawet bez kopiowania eepromu po wpięciu innego uch jak kręcisz to i tak kontrolka się nie zapala?
Nie odpala, kontrolka nie działa po wywołaniu awarii immo.Rozbierz kluczyk , wyciągnij bebechy i sam grot wsadz w stacyjke ... I pal maszynę
Bo ten mój egzemplarz to jakiś przejściowy składak z tego co im zostało na magazynie. UCH N2, stary licznik , od 2011 roku powinien być zegar z jedną wtyczką. Nie mam dojścia do sprawnego samochodu żeby sprawdzić jak tam zachowuje się CAN na wyłączonym zapłonie. U mnie się nie usypia, jest na 2.5 V i coś nadaje co jakis czasA może ktoś wydłubał z licznika ? Sprawdzałeś czy fizycznie jest tam dioda ? U ciebie ten system leci po can ( info odnośnie immo ) szczerze powiem ze nigdy w traficu ph2 nie sprawdzałem czy kontrolka immo świeci. W poniedziałek będę miał dwie sztuki traficow po 11 roku to sprawdzę czy jest kontrolka immo
Pisałem ze po zakupie działało wszystko.Ale w oryginalnej instalacji nie ma przewodu na 20 pinie . Może ktoś nie taki licznik zamontował? Nigdy nie zwróciłem uwagi na immo w takim aucie ...