witam
mam na warsztacie reno kanggo z 2008r z silnikiem 1.6 16V K4M830
trafilo do mnie z urwanym paskiem rozrzadu , poskładane do kupy glowica po robocie nowe zawory,uszczelniacze,planowanie.
problem jest taki przy rozruchu trzeba kilka razy pokręcić na zimnym, jak zapali chodzi ale nie równa praca na wolnych obrotach lekko strzelka w wydech , puszcz dyma na szaro, świece sa mokre jak by go zalewało , ogolnie chodzi jak by na 3 baniaki , czasem jest wszystko ok i auto zapiernicza . Jak sie nagrzeje już tak nie dymi jest ok ale utrzymuje sie nie równa praca silnika .
rozrzad nowy złożony na blokadach i był 2 razy sprawdzany i jest ok .
nowe świece
nie wiem w czym problem
błedów zero
nie wiem jak z sondami , bo niby pracuja ale sonda bank2 za kat pokazuje korekte paliwa - 100 % cały czas ,czy wieta czy wypieta , tak ma byc ??
w załącznikach sa 3 foto z podglądem danych z wypiętymi sondami i wpietymi
1 . obie sondy sa wpiete
2. wypiętą sonda bank 2 za katem
3 . wypięte obie sondy
mam na warsztacie reno kanggo z 2008r z silnikiem 1.6 16V K4M830
trafilo do mnie z urwanym paskiem rozrzadu , poskładane do kupy glowica po robocie nowe zawory,uszczelniacze,planowanie.
problem jest taki przy rozruchu trzeba kilka razy pokręcić na zimnym, jak zapali chodzi ale nie równa praca na wolnych obrotach lekko strzelka w wydech , puszcz dyma na szaro, świece sa mokre jak by go zalewało , ogolnie chodzi jak by na 3 baniaki , czasem jest wszystko ok i auto zapiernicza . Jak sie nagrzeje już tak nie dymi jest ok ale utrzymuje sie nie równa praca silnika .
rozrzad nowy złożony na blokadach i był 2 razy sprawdzany i jest ok .
nowe świece
nie wiem w czym problem
błedów zero
nie wiem jak z sondami , bo niby pracuja ale sonda bank2 za kat pokazuje korekte paliwa - 100 % cały czas ,czy wieta czy wypieta , tak ma byc ??
w załącznikach sa 3 foto z podglądem danych z wypiętymi sondami i wpietymi
1 . obie sondy sa wpiete
2. wypiętą sonda bank 2 za katem
3 . wypięte obie sondy
Załączniki
Ostatnia edycja: