• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Rover 620 SDI Ustawianie kąta wtrysku

cind129

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Witam mam taki problem otóż, po wymianie pompy wtryskowej muszę ustawić kat wtrysku. Chce ustawić na zegar ponieważ na komputerze pokazuje cały czas 4stopnie bez względu czy przestawi się ja o ząbek do przodu czy do tylu. I tutaj moje pytanie jaka powinna być wartość na zegarze podczas ustawiania w GMP ?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Witam mam taki problem otóż, po wymianie pompy wtryskowej muszę ustawić kat wtrysku. Chce ustawić na zegar ponieważ na komputerze pokazuje cały czas 4stopnie bez względu czy przestawi się ja o ząbek do przodu czy do tylu. I tutaj moje pytanie jaka powinna być wartość na zegarze podczas ustawiania w GMP ?
Sprawdzę jutro , bo wszystkiego w głowie nie mam , to podam.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Przydałoby się kod silnika i rok budowy, a le w moich danych nic o statycznym koncie ustawy zapłonu w górnym martwym punkcie, tylko ustawienia zgrabne . To potwierdza fakt , że przestawienie o ząb prawo, czy w lewo kąt regulowany regulatorem pompy pozostaje taki sam. Są dane ciśnienia wtrysku itd. ale nic o kącie.

cind129

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Ok wielkie dzieki za zainteresowanie. Z tego co mi sie udalo dowiedziec ma byc 0.7mm przed GMP

Do góry Bottom